1

Onderwerp: vraag over het bakken van taarten met verschillende diameters

Hallo, ik heb laatst een stapeltaart 10/15/20 cm gemaakt. Wij hebben een grote oven dus ook had alle bakblikken in de oven gedaan. Omdat de 10 cm natuurlijk veel eerder uit de oven moet, moest ik de oven al openen. Hierdoor zijn de andere 2 taarten, maar met name de 20 cm niet zo mooi gerezen. Hoe kan ik dit het beste aanpakken, vind het namelijk met een grote oven sonde om het in 3x te bakken.

2 Laatst bewerkt door denise1968 (03-03-2014 17:11)

Re: vraag over het bakken van taarten met verschillende diameters

Hoe hoog had je de oven in graden staan? Wellicht in het vervolg wat lager, zodat je na 30 min de oven pas open hoeft de doen.  Op deze manier kunnen de andere taarten goed rijzen. Verder is hetelucht oven aanzetten bij meerdere taarten het beste. Of je zet de 10 cm er na 30 minuten in dat kan ook.

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam