1

Onderwerp: Yolanda panda

Dit taartje voor een vriendin gemaakt, drie keer raden wat haar bijnaam is...;)
Ze wilde geen fondant of marsepein, heb het dus overgoten met ganache. Had dit een keer eerder gedaan, toen had ik de fout gemaakt om het vuur aan te laten terwijl de stukjes chocola smolten in de slagroom waardoor het korrelig werd en er een vies laagje overheen kwam.
Nu dus het vuur uitgedraaid toen de slagroom goed heet was maar zoals je ziet zitten er overal kleine stukjes chocolade in en het is dus niet helemaal gesmolten. Iemand tips??

Vulling: 2 laagjes dulce de leche met stukjes hazelnoot. Het ging haar er vooral om dat ie lekker is, niet zozeer mooi.
Enne wat een slechte foto's, ik weet het, moest met een (oude) mobiel. Ik vind hem in het echt mooier dan op de fotos. Heb ook nog niet zoveel taartjes gebakken. Wel blij met de hoogte van de taart. Feedback is welkom!


http://www.mijnalbum.nl/Foto550-KEAMITYR.jpg


http://www.mijnalbum.nl/Foto550-LPGVYRTS.jpg

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

2

Re: Yolanda panda

Wat een gave taart is het geworden! Jammer dat je choco niet volledig is gesmolten. Ik doe het nooit op het vuur maar maak mijn ganache altijd in de magnetron. Heb ik ooit eens op youtube gezien en daardoor heb ik een mooie gladde ganache... maar ik heb nog nooit een taart overgoten ermee dus ik kan je daarmee niet helpen.

Je taart is zeker hoog geworden! Mooi!!!

3

Re: Yolanda panda

Wat een super leuke taart zeg en een mooi puzzel plaatje en je letters zijn ook mooi :)

Jammer van de stukjes maar dat smaakt vast prima  :D

4

Re: Yolanda panda

Dankje!! Ja zo heel lelijk is het nou ook weer niet. Misschien ga ik dat ook eens proberen, in de magnetron.
Voor t eerst gebakken met bake even strips van wilton, had een taartje van 8 cm hoog en mooi recht dus dat werkt wel :)

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

5 Laatst bewerkt door Maria1000 (01-03-2014 07:49)

Re: Yolanda panda

Wat een DOTJE! Jammer van de stukjes, hoewel ik het helemaal niet storend vind. Misschien langer roeren? (Koken is roeren zei mijn opa toen ik 7 was.)

6

Re: Yolanda panda

Ik doe het als volgt:

Slagroom koken. Dat bij de chocolade gieten.
In de keukenmachine mixen tot je een glad mengsel hebt. Dan kun je het nog steeds gieten.

Succes!

7

Re: Yolanda panda

Bedankt voor de tips!! Soms moeten dingen een paar keer mislukken voordat het perfect wordt, geeft niks ;) ik ga het allemaal een keer proberen en dan komt er vast ooit n perfecte ganache uit ;)!

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

8

Re: Yolanda panda

hij is gaaf

https://www.facebook.com/pages/Jacakeli … 593?ref=hl
als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat !

9 Laatst bewerkt door denise1968 (01-03-2014 18:44)

Re: Yolanda panda

Mooi geworden hoor en het panda plaatje springt eruit. Neem je wel chocolade met met minimaal 72% Cacao erin? Anders smelt deze moeilijker. Doe het ook altijd in een pannetje en blijven roeren of au bain marie smelten kan ook!

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam