1 Laatst bewerkt door Koekebakkevlaaien hmmm (13-02-2014 20:12)

Onderwerp: barbie en grand cru

de barbie: in mijn hoofd had ik ze helemaal gemaakt, dus het kon niet meer misgaan. Wat was dat een tegenvaller! Het ging dus helemààààààl niet zo gemakkelijk als ik dacht. Ik was ervan overtuigd dat die plak fondant beter te modelleren was, niet dus! Vraagje: leggen jullie er iets onder om de 'plooien' in de rok te krijgen.
http://www.mijnalbum.be/Foto-6AU43AUW-D.jpg

Verjaardag met wijnfles voor een duivenmelker: de kleuren zijn niet waarheidsgetrouw, maar ik had nog zoveel van deze kleur... Is niet zo verfijnd als ik wou, maar wil liever niet met gumpaste werken omdat ik vind dat alles eetbaar moet zijn. De fles heb ik uit cake gesneden en bekleed met fondant
http://www.mijnalbum.be/Foto-UMAZYDGA-D.jpg

a balanced dieet is chocolate in both hands ...

2

Re: barbie en grand cru

Erg is dat hé, als het niet zo gaat als je in je hoofd hebt en het makkelijker lijkt dan dat het is :grr:
Het kan aan het merk fondant liggen of het makkelijk te plooien is. Ik heb het eens gedaan met hele soepele, zachte fondant en toen kreeg ik er geen plooi in.
Maar heb het ook wel een met een wat stuggere fondant gedaan en toen lukte het prima.
Ik heb weleens ergens gezien dat ze rolletjes fondant leggen op een afgesmeerde taart en dan erover heen bekleden, dan heb je ook een soort van plooien.