1

Onderwerp: Vraag m.b.t. Wilton Checkerboard biscuits (na bakken)

Ik heb net biscuits gebakken met de Checkerboard vormen (wat een onding zeg, het beslag loopt gewoon onder de ringen door!!)

Nu vroeg ik me af of jullie de bovenkant eraf snijden zodat de biscuits allemaal recht zijn. Of laten jullie de bovenkant er gewoon op??

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

2

Re: Vraag m.b.t. Wilton Checkerboard biscuits (na bakken)

Ik bak hem sowieso liever met cupcake mix, dan blijven de vlakken veel strakker. Maar die heb ik wel een beetje bij gesneden om mooi te kunnen 'stapelen'.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Vraag m.b.t. Wilton Checkerboard biscuits (na bakken)

bedankt voor de reactie. ik heb hem niet gesneden. ben benieuwd wat het geworden is.

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

Re: Vraag m.b.t. Wilton Checkerboard biscuits (na bakken)

Ik heb ook hierover nog ff een vraagje. Kan je ook gewoon twee taarten maken in de bijgeleverde bakvormen en dan NA her bakken uitstekken, en dan bv een grote bruine cirkel in een witte doen.. Op deze manier kan het beslag niet doorlopen omdat de taart eerst gebakken is?!

Weet iemand dit?

5

Re: Vraag m.b.t. Wilton Checkerboard biscuits (na bakken)

tuurlijk kan dit alleen niet met de verdeelvorm welke bij de taartblikken zit.

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

Re: Vraag m.b.t. Wilton Checkerboard biscuits (na bakken)

Kan de verdeelvorm eruit, dan kan ik daarmee wel de rondjes uitsteken en dan kan ik misschien 1 beslag maken, deel daarvan met kleurstof kleuren of met cacao en dan verdelen die drie bakken en dan kan je misschien op die manier de taart maken of is twee keer beslag maken toch beter omdat t anders miss te weinig is?

Begrijpen jullie wat ik bedoel en iemand een idee of dit kan?

Alvast enorm bedankt voor het antwoorden!

7

Re: Vraag m.b.t. Wilton Checkerboard biscuits (na bakken)

Je kunt denk ik niet met de verdeelvorm cirkels steken, hij kan er wel uit trouwens, want je moet elk pannetje vullen mbv de verdeelvorm.
Je kunt er voor kiezen om maar 2x te bakken, dan wordt de taart wat minder hoog. Maar de bakpannen zijn ca. 4cm, dus de taart blijft dan nog steeds 8cm hoog.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: Vraag m.b.t. Wilton Checkerboard biscuits (na bakken)

Je zou ook eventueel normale springvormen kunnen vullen en met uitstekers 3 circles uitsteken bij elke taart en deze dan mengen zodat je 3 verschillende circles per taart krijgt.

Met de verdeelvorm van Wilton kan je denk ik inderdaad niet uitsteken, hier zitten ook zijvlakjes aan.

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

9

Re: Vraag m.b.t. Wilton Checkerboard biscuits (na bakken)

ik heb met kerst ook een checkerboard gemaakt.
Gewoon twee kleuren taarten gebakken en dan uitsteken en wisselen onderling.
Mooi strak resultaat vond ik zelf, en mijn mening is dan ook onzin om weer een dure pan aan te schaffen en nu kan je hem maken in elke maat die je wil!! ;-)

neem ook eens een kijkje op mijn Facebook site: taartengoed

10 Laatst bewerkt door Taartensprookje (08-02-2014 14:39)

Re: Vraag m.b.t. Wilton Checkerboard biscuits (na bakken)

Dat ga ik ook proberen! Twee taarten bakken en dan gewoon uisteken. Scheelt toch weer een hoop centjes als je kijkt naar wat die pan kost!

Onwijs bedankt allemaal voor de reacties! :-)

11

Re: Vraag m.b.t. Wilton Checkerboard biscuits (na bakken)

Op zich vind ik 15 euro voor 3 pannen niet zo duur.

Succes in ieder geval!

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com