1

Onderwerp: glutenvrij, tarwevrij, lupinemeelvrij, cupcakes

voor een traktatie op school wil ik cupcakes bakken die gluten-, tarwe- én lupinemeelvrij zijn. nou heb ik begrepen dat de meeste scharmixen nog wel lupinemeel bevatten. Deze zijn dus geen optie voor mij.
Zijn cupcakes van maismeel ook lekker? ik heb dit al wel voor wafels gebruikt, maar heb geen idee of dit voor cupcakes ook werkt. heeft iemand ervaring?

2

Re: glutenvrij, tarwevrij, lupinemeelvrij, cupcakes

Zou je het niet kunnen proberen met amandel of rijste meel ipv bloem?
Ik gebruik voor biscuit altijd rijstebloem. Dat gaat heel goed.

Werk het liefst biologisch en met speciale interesse in allergieen en dieten. Http://taart.djoeke.com

3 Laatst bewerkt door Butzies (31-01-2014 18:34)

Re: glutenvrij, tarwevrij, lupinemeelvrij, cupcakes

Ik gebruik altijd dit recept en die zijn heel lekker!

Benodigdheden:
Cupcakebakvorm.
10 cupcake papiertjes.
Voor 10 cupcakes
Kom
lepel


Ingrediënten:
125 gram zachte boter
125 gram (riet)suiker
2 eieren
2 eetlepels melk of citroensap
75 gram rijstmeel
50 gram kleefrijstmeel
4 gram bakpoeder
Verwarm de oven voor op 190 graden


Mix de boter en de suiker in een kom tot een licht gekleurde, luchtige massa.
Voeg de eieren en de melk toe en zeef het meel en het bakpoeder erover.
Klop nog even tot het een glad beslag is, niet mixen!
Verdeel het beslag over de papiertjes en zet de bakplaat in het midden van de oven.


Bak de cupcakes 15 tot 20 minuten.
De cupcakes moeten in het midden stevig aanvoelen en licht bruin van kleur zijn. Ze zullen minder rijzen dan je van gewone glutenvolle cakejes gewend bent.

Let op ze kunnen wel snel uitdrogen dus meteen decoreren met marsepein/fondant of invriezen. Dat gaat heel goed!

SUCCES!

Live as if you were to die tomorrow
Learn as if you were to live forever! -Ghandi-

4

Re: glutenvrij, tarwevrij, lupinemeelvrij, cupcakes

ik weet niet of kokos een optie is?
Pastei de coco  10 stuks   
Ingrediënten
•2 eetl. maizena
•2 1/2 dl. melk
•125 gr. geraspte kokos
•3 grote eieren
•225 gr. suiker
•2 eetl. gesmolten, ongezouten boter
•1 theel. citroensap
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 190 graden.
Zet het rooster in het midden van de oven.

Los de maizena op in 4 eetlepels melk en zet het klaar voor gebruik.
Maal de kokos in de keukenmachine fijn, niet langer dan 30 seconden.
Bereidingswijze
Meng, in een grote mengkom, de eieren met de suiker met een houten lepel.
Voeg er, een voor een, het maizenamengsel, de resterende melk, kokos, gesmolten boter en citroensap bij, al roerend na elke toevoeging.
Schep de custard in de papieren vormjes, vul ze tot iets meer als een halve centimeter onder de rand.
Bak ze tot ze mooi lichtbruin zien in 25 tot 30 minuten gaar.

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: glutenvrij, tarwevrij, lupinemeelvrij, cupcakes

amandel en kokos zijn ook geen optie ivm allergie.
rijstmeel en kleefruijstmeel zijn mij verder onbekend in gebruik, weet ook niet zo goed waar ik deze nog kan krijgen voor maandag aan haha. de natuurwinkels hier in de buurt stellen nog we eens teleur ;-)

6

Re: glutenvrij, tarwevrij, lupinemeelvrij, cupcakes

Rijstmeel en kleefrijstmeel kun je bij de toko halen

Live as if you were to die tomorrow
Learn as if you were to live forever! -Ghandi-

7

Re: glutenvrij, tarwevrij, lupinemeelvrij, cupcakes

speltbloem of mag dat niet ??

8

Re: glutenvrij, tarwevrij, lupinemeelvrij, cupcakes

En is het gelukt? Welk recept heb je uiteindelijk gebruikt?

Live as if you were to die tomorrow
Learn as if you were to live forever! -Ghandi-