Onderwerp: Gelatine en slagroom probleem
Ik heb een terugkerend probleem met slagroom en gelatine. Beginnersproblemen. Wat heel onhandig is, want voor veel vullingen zijn dit 2 belangrijke ingrediënten.
Gelatine: is gewoon een dom probleempje
Er staat op dat je het in koud water moet weken en dan uit moet knijpen, dan laat ik het in het water weken, maar valt er niet zo veel uit te knijpen. Kan ik gewoon de blaadjes koken tot ze helemaal gesmolten zijn in het water en dat er maar bij doen?
Slagroom: Welke klopslagroom ik ook koop, 9 van de 10 keer mislukt het. Het gaat scheiden/schiften (hoe je het ook noemt), het word na een tijdje niet meer stijver, en als ik dan verder ga met kloppen, scheid het zich tot een rare kaasachtige bolletjesbrei met een plasje vocht eronder/eromheen.
Weet iemand hoe dit komt? Kan iemand me helpen? Ik moet een aardbeienvulling maken voor een taart en ik weet ook geen recept zonder deze ingrediënten.
Alvast bedankt!