1 Laatst bewerkt door jessie (14-01-2014 19:12)

Onderwerp: mijn 1e taart

durf het bijna niet te plaatsen
maar doe het toch
dit is mijn 1e taart vandaag bedekt met fondant
vulling is met jam en botercreme
hebben jullie verder nog tips?
ene hoe krijg ik normaal de fotos hierop want ben echt een leek hierin
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/q79/s320x320/1528622_581874291901817_1148948995_n.jpg

2

Re: mijn 1e taart

Tips? Vooral doorgaan! Want het is zo leuk!
Goed gedaan!

Groetjes van Marjon

3

Re: mijn 1e taart

dank je wel
Nou voor mij als tip zou ik nog graag willen weten hoe ik het teveel poedersuiker er nu afkreeg
want dat zie je op de foto nog erg teminste vind ik

4

Re: mijn 1e taart

jessie schreef:

durf het bijna niet te plaatsen
maar doe het toch
dit is mijn 1e taart vandaag bedekt met fondant
vulling is met jam en botercreme
hebben jullie verder nog tips?
ene hoe krijg ik normaal de fotos hierop want ben echt een leek hierin
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/q79/s320x320/1528622_581874291901817_1148948995_n.jpg

Je zat bijna goed met het plaatsen van de foto. Nu had je op het link-logotje geklikt (dat rondje met haakjes) de volgende keer op dat vierkante logo-tje klikken, en dan tussen de  het je tekst plakken (de https.... enz)

En eventuele tips: vooral verder doorgaan, das 1. En misschien een volgende keer proberen de decoratie gelijkmatiger te verdelen. Nu zitten sommige sterren met de punten aan elkaar, en bij anderen is ruimte ertussen. Wat ik zelf vaak doe is eerst meten, en aan de zijkant verdelen, en dan pas erop leggen....
Gewoon lekker vaak taarten gaan decoreren, dan leer je vanzelf een heleboel bij. En youtuben op how-to's..... :)
We gaan vast vaker wat van je zien!(toch?!)

begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach...
want wie vrolijk is in de morgen, die lacht de hele dag!

Re: mijn 1e taart

In het begin gebruikte ik ook poedersuiker, daarna ben ik overgestapt op crisco.. Dat is wat vettiger en dan word je fondant niet helemaal wit van de poedersuiker :) en dan blijft het ook niet plakken! Dus wie weet heb je daar wat aan. En anders volgens mij met een beetje water kan je poedersuiker ook wel verwijderen..

6

Re: mijn 1e taart

Ik heb in je startbericht ook even de foto zichtbaar gemaakt. Hij ziet er uit als een prima begin hoor! Gewoon doorgaan zo, van elke taart leer je weer!

Bij het gebruik van poedersuiker (dat doe ik zelf ook liever dan crisco) moet je er zoveel mogelijk voor zorgen dat je de poedersuiker aan de onderkant van je lap houdt, dus je lap fondant draaien als een pizza, niet als een pannenkoek. En het helpt ook om als er een waas over zit, je taartje een uurtje of zo in de koelkast te zetten en er dan weer uit te halen. Door de condens van het temperatuurverschil "smelt" de poedersuiker weer :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag