1

Onderwerp: Minnie mouse

Vandaag een taart gemaakt voor een meisje wat graag een Minnie mouse taart wilde maar geen figuurtje. Heb hem geinspikt van het web dus als iemand hem herkent, bedankt voor de inspiratie ;)
http://www.mijnalbum.nl/Foto-ANQ6EVAN-D.jpg  Feedback is altijd welkom

Groeten uit 't Brabantse  Oisterwijk

2

Re: Minnie mouse

Erg leuk en mooi. En ook zo lekker strak!! Ik krijg dat maar niet voor elkaar    :nooo:

3

Re: Minnie mouse

DannyH schreef:

Erg leuk en mooi. En ook zo lekker strak!! Ik krijg dat maar niet voor elkaar    :nooo:

Dank je wel. ik krijg ze ook pas strak sinds ik aan t smootheren ben gegaan. Deed dit eerst nooit maar dat is een wereld van verschil. je ziet ook meteen resultaat dus dat is ook wel fijn ;)

Groeten uit 't Brabantse  Oisterwijk

4

Re: Minnie mouse

movin schreef:

Dank je wel. ik krijg ze ook pas strak sinds ik aan t smootheren ben gegaan. Deed dit eerst nooit maar dat is een wereld van verschil. je ziet ook meteen resultaat dus dat is ook wel fijn ;)


Ik gebruik de smoother wel, maar misschien niet op de goede manier  :think: .
Krijg je die rand ook zo strak met smootheren of heb je daar een ander trukje voor?

5

Re: Minnie mouse

Ja daar ben ik ook benieuwd naar, ik kijk even mee :-)

6

Re: Minnie mouse

Super leuk! Mag ik vragen hoe je de oortjes maakt en hoe maak je vast?

Re: Minnie mouse

Mooi! Erg strak en netjes gemaakt :)

8

Re: Minnie mouse

ik gebruik alleen de smoother, maar smeer wel af met 1:1

Ik bak ze, vul ze met 2 lagen creme en aardjam en smeer hem dan de eerste keer heel dun af dan zet ik hem in 1 liefst 2 uur in de koelkast en dan smeer ik hem nog een keer best dik af met botercreme 1 op 1 dan gaat hij weer de koelkast in voor een of 2 uur en dan rol ik de fondant uit op een mat. Pak de mat op en leg hem onderste boven over de taart maak hem los van de mat en  probeer met mijn handen om hem er mooi om heen te leggen dan snij ik hem langs de rand af ( beetje ruim) en dan ga ik smootheren zet er een tegen de taartrand en de andere bovenop de taart dan haal ik ze naar elkaar toe zeg maar. Die aan de zijkant gaat omhoog en die van boven er tegen aan zodat ze elkaar raken. Klinkt een beetje verwarrend en leg het mms niet erg duidelijk uit maar weet niet hoe ik het anders moet zeggen  :s

Groeten uit 't Brabantse  Oisterwijk

9

Re: Minnie mouse

super leuk :)

10

Re: Minnie mouse

Riany schreef:

Super leuk! Mag ik vragen hoe je de oortjes maakt en hoe maak je vast?

oortjes zijn 2 cirkels van fondant waar je een sate prikker insteekt

Groeten uit 't Brabantse  Oisterwijk

11

Re: Minnie mouse

movin schreef:

ik gebruik alleen de smoother, maar smeer wel af met 1:1

Ik bak ze, vul ze met 2 lagen creme en aardjam en smeer hem dan de eerste keer heel dun af dan zet ik hem in 1 liefst 2 uur in de koelkast en dan smeer ik hem nog een keer best dik af met botercreme 1 op 1 dan gaat hij weer de koelkast in voor een of 2 uur en dan rol ik de fondant uit op een mat. Pak de mat op en leg hem onderste boven over de taart maak hem los van de mat en  probeer met mijn handen om hem er mooi om heen te leggen dan snij ik hem langs de rand af ( beetje ruim) en dan ga ik smootheren zet er een tegen de taartrand en de andere bovenop de taart dan haal ik ze naar elkaar toe zeg maar. Die aan de zijkant gaat omhoog en die van boven er tegen aan zodat ze elkaar raken. Klinkt een beetje verwarrend en leg het mms niet erg duidelijk uit maar weet niet hoe ik het anders moet zeggen  :s


Ik begrijp wat je bedoelt! Bedankt voor de tip :thumb: , ga ik de volgende x gelijk uit proberen. Maar proef je de botercreme niet heel goed als je vrij dik afsmeert, of valt dat wel mee?

12

Re: Minnie mouse

DannyH schreef:
movin schreef:

ik gebruik alleen de smoother, maar smeer wel af met 1:1

Ik bak ze, vul ze met 2 lagen creme en aardjam en smeer hem dan de eerste keer heel dun af dan zet ik hem in 1 liefst 2 uur in de koelkast en dan smeer ik hem nog een keer best dik af met botercreme 1 op 1 dan gaat hij weer de koelkast in voor een of 2 uur en dan rol ik de fondant uit op een mat. Pak de mat op en leg hem onderste boven over de taart maak hem los van de mat en  probeer met mijn handen om hem er mooi om heen te leggen dan snij ik hem langs de rand af ( beetje ruim) en dan ga ik smootheren zet er een tegen de taartrand en de andere bovenop de taart dan haal ik ze naar elkaar toe zeg maar. Die aan de zijkant gaat omhoog en die van boven er tegen aan zodat ze elkaar raken. Klinkt een beetje verwarrend en leg het mms niet erg duidelijk uit maar weet niet hoe ik het anders moet zeggen  :s


Ik begrijp wat je bedoelt! Bedankt voor de tip :thumb: , ga ik de volgende x gelijk uit proberen. Maar proef je de botercreme niet heel goed als je vrij dik afsmeert, of valt dat wel mee?

heb nog geen klachten gehad ;) maar zonder gekheid ik denk dat de fondant een deel opzuigt zal ik maar zeggen en met dik bedoel ik ongeveer 2 a 3 mm dik ofzo dus het valt wel mee.

Groeten uit 't Brabantse  Oisterwijk

13

Re: Minnie mouse

Hele leuke taart en zeker super strak!

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

14

Re: Minnie mouse

Heel mooi gedaan..... :)

15

Re: Minnie mouse

movin schreef:
DannyH schreef:
movin schreef:

ik gebruik alleen de smoother, maar smeer wel af met 1:1

Ik bak ze, vul ze met 2 lagen creme en aardjam en smeer hem dan de eerste keer heel dun af dan zet ik hem in 1 liefst 2 uur in de koelkast en dan smeer ik hem nog een keer best dik af met botercreme 1 op 1 dan gaat hij weer de koelkast in voor een of 2 uur en dan rol ik de fondant uit op een mat. Pak de mat op en leg hem onderste boven over de taart maak hem los van de mat en  probeer met mijn handen om hem er mooi om heen te leggen dan snij ik hem langs de rand af ( beetje ruim) en dan ga ik smootheren zet er een tegen de taartrand en de andere bovenop de taart dan haal ik ze naar elkaar toe zeg maar. Die aan de zijkant gaat omhoog en die van boven er tegen aan zodat ze elkaar raken. Klinkt een beetje verwarrend en leg het mms niet erg duidelijk uit maar weet niet hoe ik het anders moet zeggen  :s


Ik begrijp wat je bedoelt! Bedankt voor de tip :thumb: , ga ik de volgende x gelijk uit proberen. Maar proef je de botercreme niet heel goed als je vrij dik afsmeert, of valt dat wel mee?

heb nog geen klachten gehad ;) maar zonder gekheid ik denk dat de fondant een deel opzuigt zal ik maar zeggen en met dik bedoel ik ongeveer 2 a 3 mm dik ofzo dus het valt wel mee.


Bedankt voor je tips! Ik ga het zeker proberen.