1

Onderwerp: Spoed: Taart buiten koelkast? Gevuld met bc en jam en bovenop ouwel

Hallo,

Ik kon het niet zo snel vinden. Ik heb vanmiddag een taart gemaakt en gevuld met botercreme.          (Botercreme mix) en jam.
Bovenop de marsepein heb ik een ouwel van K3 geplaatst. Nu is de taart buiten de koelkast. Ik ga dit morgen rond 17.00 uur snijden. Kan ik hem zolang buiten de koelkast bewaren?? Gaat de botercreme niet smelten?
Alvast bedankt voor je antwoord.

2

Re: Spoed: Taart buiten koelkast? Gevuld met bc en jam en bovenop ouwel

Tja, de een zegt 'moet in de koeling', de ander zegt 'hoeft niet per se'. Meningen zijn nogal verdeeld op het forum  ;) . Botercreme hoort bij de 'buiten de koelkast houdbare vullingen'...... Toch zet ik de taart liever in de koeling voor zo'n lange tijd. Maar ik zit nu ook met dit 'probleem'....heb meer taarten dan koelkastruimte  ;) . Ik zet 1 taart in een taartdoos op de koelste plek in huis. Dus niet in de koeling....
In de zomer zou ik dit doen trouwens.....

3

Re: Spoed: Taart buiten koelkast? Gevuld met bc en jam en bovenop ouwel

Ja, dat kan :y
Natuurlijk niet bovenop een radiator ofzo, maar dat lijkt me logisch ;-)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: Spoed: Taart buiten koelkast? Gevuld met bc en jam en bovenop ouwel

Bedankt,

Ik zet de taart nu in de koelkast omdat t zo een lange tijd is.
Gaat de ouwel van K3 niet zweten en vlekken geven in de koelkast?