1

Onderwerp: Botercreme

Hoihoi!!

Even een vraagje aan jullie.
Welke verhouding boter/poedersuiker gebruiken jullie om af te smeren?
Ik gebruik normaal het recept uit de Mjamtaart,maar als ik ga bekleden,dan lijkt het net alsof er verdikkingen aan de zijkant van de taart komen.( net een opblaas zwembadje)
Dat ziet niet mooi strak uit.
Het lijkt wel alsof de vulling eruit wilt komen aan de zijkant,terwijl ik echt niet te veel vulling gebruik.
Ik heb al eens gehoord dat de 1:1 verhouding ook goed is om af te smeren.
Welke verhouding heeft jullie voorkeur?
Alvast bedankt voor jullie hulp.

groetjes yvon

2

Re: Botercreme

hallo
om af tesmeren gebruik je 1:1 bv 100gr roomboter en 100 gr poedersuiker
het zwembad probleem voorkom je denk ik door een dijkje te spuiten.

3

Re: Botercreme

Ik spuit ook een dijkje en daarbinnen doe ik de vulling.
Maar ik heb het idee dat de botercreme weer zachter wordt als de bisquit uit de koelkast komt en dat dat misschien de oorzaak kan zijn.
Bij de 1:1 verhouding denk ik dat de botercreme harder wordt,of niet?

groetjes yvon

4

Re: Botercreme

ja die wordt harder en anders proberen niet een te dikke laag maar extra laagje vullen succes

5

Re: Botercreme

Thanx!! :-D

groetjes yvon

6

Re: Botercreme

Heeft iemand ook een tabel met de hoeveelheden per maat van de bisquit?

groetjes yvon

7

Re: Botercreme

hier is de tabel van allerlei biscuit's en lekkernijen
http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen
Groetjes

8 Laatst bewerkt door "yvonne 72" (03-01-2014 19:56)

Re: Botercreme

Dit schema heb ik al, maar het gaat over het bakken van bisquits.Ik zoek een schema met de hoeveelheden botercreme wat ik voor verschillende maten bisquits nodig heb.
Maar toch bedankt voor het meehelpen met zoeken. =D

groetjes yvon

9

Re: Botercreme

je hebt mail

10

Re: Botercreme

Ik gebruik ook de 1:1 verhouding.
Goed lang kloppen tot hij zowat wit en fluffy is.

De hoeveelheid die je nodig hebt is voor ieder toch wat anders denk ik, denk niet alleen aan de grootte van de taart maar ook aan de hoogte en hoe dik je smeert.
Wat je kunt doen is bv 200:200 maken, dit wegen, je taart afsmeren, weer wegen dan heb je wat jij gebruikt hebt.
De overige afsmeercreme kun je dan in porties invriezen, ietsje meer dan je gebruikt hebt heb je atijd genoeg.
Ook handig als je eens alleen een klein taartje maakt, potje uit de vriezer en hoef je niet zo'n kleine hoeveelheid afsmeercreme te maken.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

11

Re: Botercreme

Ben van de botercréme afgestapt en smeer nu af met ganache. Vind ik veel fijner werken!