1

Onderwerp: Over eieren

Er zijn vele soorten recepten voor biscuit en cake maar de meeste gebruiken een zelfde boter-suiker-bloem verhouding. Toch viel mij op dat sommige recepten in plaats van 3, 6 eieren voorschreven terwijl de rest van de ingrediënten (ongeveer) het zelfde was.

Wat doen die extra eieren dan?

2

Re: Over eieren

Als het goed is wordt er in biscuit geen boter gebruikt. Wordt dat wel gebruikt dan is het moscovisch deeg.

Extra eieren zorgen voor een luchtiger geheel voor zover ik weet.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

Re: Over eieren

Aan de  basis recepten van cake en biscuit/kapsel kan je weinig veranderen.
Als je de hoeveelheid ei verdubbeld zal je ook de hoeveelheid bloem en/of suiker aan moeten passen.
Doe je dat niet dan zakt de cake of biscuit in na het bakken.
Zelfs als het gaar is.

Als je zondigt zondig dan lekker

4

Re: Over eieren

:think: met alleen 2x zoveel eieren krijg je een souflé of zoiets, wordt iets heel anders (en 'mislukts') dan biscuit of cake

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl