1

Onderwerp: taart stapelen.

Goedemorgen allemaal,

Hier weer een vraagje van mij. Ik ben van plan om 2 taarten te maken.
één vierkante taart van 40x40cm en wil daar bovenop een 3d prinsessenkasteel neerzetten.
Hebben jullie ideeën voor welke soort mix hier in kan? wat is het beste om te gebruiken?

sponge cake of andere mix? wil uiteraard niet dat het doorzakt.

Zowel mn kasteel niet als het ondergedeelte.

alvast bedankt voor de reacties!!

2

Re: taart stapelen.

Als je goed dowelt, dan hoeft het niet door te zakken en kun je zowel biscuit als cake gebruiken. Zorg dat onder de bovenste taart een board zit, en zet voldoende dowels in je onderste taart waar de tweede op rust.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: taart stapelen.

oke super! en wat raad je aan voor de kasteeltaart? weet niet of deze doorzakt als ik hem omhoog zet.

4

Re: taart stapelen.

Hangt er een beetje vanaf hoe je die wilt maken. Waarom ben je bang dat hij doorzakt?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: taart stapelen.

de mix voor biscuit die ik heb is erg luchtig.
Ik bak 2 halve en wil deze tegen elkaar zetten. zodat het kasteel echt staat.
Doordat de mix heel luchtig en zacht is ben ik bang dat hij doorzakt, dat hij de vorm niet behoudt die ik voor ogen heb.

Ik heb er geen ervaring mee en vind het dus heel erg spannend allemaal.

6

Re: taart stapelen.

:o sorry, ik snap niet precies wat je bedoelt... 2 halve tegen elkaar?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: taart stapelen.

Ik leg het ook niet goed uit.. haha
ik heb een bakvorm in de vorm van een kasteel. Daar wil ik er twee van bakken.
Zodat ik 2 halve kastelen krijg. die 2 wil ik
dan tegen elkaar aan plakken zodat ik een heel kasteel heb.

ik hoop dat ik het zo een beetje goed uitgelegd heb

8

Re: taart stapelen.

:D Ja nu snap ik het. Zo'n bakvorm zou ik eigenlijk dan weer wel van cake bakken, gewoon een lekker recept of mix voor cupcakes gebruiken. Dan blijft-ie zeker in vorm. De ondertaart maakt dan niet zoveel uit, zolang je maar goed dowels gebruikt. Dus allemaal gelijk afsnijden, voldoende dowels in de taart en zorgen dat ze gelijk zijn met de bekleding (marsepein of fondant). De bovenste taart moet echt op de dowels rusten, niet op de ondertaart. En zeker voor een board gaan (4mm), geen karton.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

9

Re: taart stapelen.

ah super! harstikke bedankt voor de adviezen! nu kan ik zekerder aan de slag. :D