1

Onderwerp: Vraag over Eiwitpoeder

Ik heb nu al een paar keer eiwitpoeder van Funcakes gebruikt, maar het lost bij mij niet lekker op in het water en geeft allemaal klontjes ....

Wat doe ik fout?

2

Re: Vraag over Eiwitpoeder

In dit topic staan een aantal tips: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … ?id=178994

Re: Vraag over Eiwitpoeder

Wat wij in de bakkerij doen is het volgende; wij nemen lauw water doen daar het eiwit poeder bij en nemen de Bamix (Staafmixer) en staafmixen de klontjes eruit. Vervolgens laten wij dit 24 uur staan en verwerken het.

Als je zondigt zondig dan lekker

4

Re: Vraag over Eiwitpoeder

Ik heb het ook gekocht maar weet niet goed hoe te gebruiken...heb het gemengd met water en daarna gemixt en ik moet zeggen het was niet te eten. Wat een vieze smaak! Moet je er nog suiker bijvoegen?? Had hiervoor altijd de whipped icing cream van wilton en die was heerlijk.

5

Re: Vraag over Eiwitpoeder

Ja, moet nog suiker bij, als dat in je recept staat. Dit is gewoon eiwit, meer niet. Dus geen meringue poeder.

6

Re: Vraag over Eiwitpoeder

Klopt..is alleen eiwitpoeder. Ik laat het eiwitpoeder+water een tijdje staan en dan doe ik het door een zeefje zodat ik zeker weet dat er geen klontjes meer in zitten.

7

Re: Vraag over Eiwitpoeder

Mag ik vragen waar jullie eiwitpoeder voor gebruiken?

8

Re: Vraag over Eiwitpoeder

GebakvanJolanda schreef:

Mag ik vragen waar jullie eiwitpoeder voor gebruiken?

Als vervanger voor gewoon eiwit. Dus in bijv. meringues, meringue botercreme, souffle, mousse enz. Het wordt vooral gebruikt wanneer het eiwit niet verhit wordt, en/of het bestemd is voor mensen met minder weerstand (ouderen, kinderen, zwangere vrouwen) ivm de salmonella bacterie die voor kan komen in/op verse eieren.

9

Re: Vraag over Eiwitpoeder

Oké. Ieder zijn ding, ik gebruik liever vers.

10

Re: Vraag over Eiwitpoeder

GebakvanJolanda schreef:

Oké. Ieder zijn ding, ik gebruik liever vers.

Ben het met je eens, maar hoewel het risico van salmonella besmetting niet zo erg groot is, kunnen er omstandigheden zijn dat je het risico niet wil nemen. Dan is eiwitpoeder een uitkomst, of gepasteuriseerd eiwit, welke je kunt kopen bij de groothandel.

11

Re: Vraag over Eiwitpoeder

anja66 schreef:
GebakvanJolanda schreef:

Oké. Ieder zijn ding, ik gebruik liever vers.

Ben het met je eens, maar hoewel het risico van salmonella besmetting niet zo erg groot is, kunnen er omstandigheden zijn dat je het risico niet wil nemen. Dan is eiwitpoeder een uitkomst, of gepasteuriseerd eiwit, welke je kunt kopen bij de groothandel.

Klopt, ben ik met je eens.