Onderwerp: dit is recept voor 8 personen, wil graag recept voor 4 personen
Dag.
Hoe pas ik onderstaande recept aan?
Het is voor 8 mini-taartjes, maar ik wil er maar 4 maken.
Ingrediënten:
1 pak Koopmans Kleine Kruimeltaartjes
80 g zachte roomboter of margarine
1 ei
1 tl water
2 zachtzure appels (bijv. Elstar of Jonagold)
40 g rozijnen
Deel ik simpelweg alles door 2 behalve het ei en het water???
Dus is het voor 4 taartjes:
½ pak Koopmans Kleine Kruimeltaartjes
40 g zachte roomboter of margarine
1 ei (losgeklopt)
1 tl water
1 zachtzure appel (bijv. Elstar of Jonagold)
20 g rozijnen
Bereidingswijze voor 8 stuks:
Wel de rozijnen in lauwwarm water (ca. 15 min.) en dep ze droog
Haal de bakplaat ui de oven en plaats de bakvormpjes op de bakplaat.
Verwarm de oven voor (175 graden elektrische oven of 165 heteluchtoven).
Klop het ei in een kommetje met een vork los.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes (0,5-1cm.)
Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de taartmix toe.
Mix vervolgens met de mixer net zo lang totdat er fijne kruimels ontstaan.
Voeg de andere helft van het losgeklopte ei en een theelepel water toe en meng dit nog even kort met de mixer tot een grof kruimelig deeg.
Verdeel 2/3 van het kruimeldeeg over de bakvormpjes en druk de kruimels aan.
Verdeel de appelvulling met een eetlepel over de 8 vormpjes en strooi de rest van het kruimeldeeg erover.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
Bak de taartjes in 25-30 minuten goudbruin en krokant en laat ze buiten de oven afkoelen.
Tip:
Decoreer de Kleine Kruimeltaartjes vlak voor het serveren met poedersuiker of een toef slagroom.
Bewaar ze in de koelkast in een afgesloten trommel (of op een bord onder huishoudfolie)
Als de kruimels de volgende dag niet meer krokant zijn, warm ze dan 10 minuten op in een voorverwarmde oven van 175 graden (elektrisch, of 165 hetelucht)
Ik kan er ook 8 maken en die invriezen denk ik, maar dat wil ik niet, mijn diepvriezertje zit te vol.