Onderwerp: Kaneel sterren.
Kaneel sterren.
3 eiwitten stijf kloppen
250 gram poedersuiker erdoor kloppen
half kopje ei sneeuw afnemen en bewaren.
1 pakje vanillesuiker
11/2 theelepel kaneel
500 gram amandelmeel/poeder of hazelnotenpoeder.
2 eetlepels citroen of kirsch
Door het eischuim mengen tot het deeg niet meer kleeft (niet alles in 1 x toevoegen)
Goed doorkneden en op amandelmeel of poedersuiker uitrollen tot halve cm dikte.
Sterretjes uitsteken en op koud bakblik leggen, met een kwastje de achter gehouden ei schuim over de koekjes verdelen, enkele uren laten rusten evt 1 nacht, of deeg 1 nacht in koelkast bewaren in plastic en andere dag uitrollen en uitsteken.
5min op 220 graden bakken, koekjes blijven nog zacht en eiwit moet wit blijven.
Eventueel na het bakken nogmaals met ei schuim (icing) bestrijken.