1 Laatst bewerkt door Siena (09-12-2013 12:08)

Onderwerp: Tjee, wat is dat nog lastig zeg!

Het plan:

een strakke taart met (pure) ganache...

http://oneofacake.nl/onewebmedia/a09.jpg

dat viel nog even vies tegen!




Tips zijn welkom!




(ik had hem voor Sint willen maken, maar had toen geen tijd meer.
Omdat ik zelden voor onszelf een taart maak, vandaag maar alsnog gedaan -zonder de versiering dan-.
Gevuld met verse mandarijntjes en madarijnenconfituur,
en een laag aangevette slagroom met gestampte kruidnootjes)


http://oneofacake.nl/onewebmedia/a09-1.jpg

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

2

Re: Tjee, wat is dat nog lastig zeg!

Ziet er erg netjes uit hoor.

Ik ga er meestal nog met een warm paletmes over zodat de bovenste laag wegsmelt en hij mooi strak wordt.

De vulling klinkt erg lekker.

3

Re: Tjee, wat is dat nog lastig zeg!

Laat je het palletmes dan nat, of droog je hem eerst af?....


(en ik heb dit bij dit taartje zelfs al gedaan,
maar kreeg hem niet echt strak.
Steeds als ik ergens een randje weg haalde, kwam er op het einde weer een nieuw.)


Denk ook dat de ganache nèt te dik was.
Vond het dikker worden zo langzaam gaan, dus had het in de koelkast gezet.
Wel regelmatig weer even geroerd, maar werd ineens snel dik!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

4

Re: Tjee, wat is dat nog lastig zeg!

Ik heb geen eigen ervaring maar heb pas een filmpje gezien via You Tube waarbij ze een warm nat paletmes gebruikte en een fijn kwastje met warm water.

Vind hem toch mooi geworden hoor, het hoeft toch ook niet perfect te zijn?  ;)

5

Re: Tjee, wat is dat nog lastig zeg!

@Vera: ehm... jawel! :cool:

nu het voor onszelf was ben ik iets makkelijker, maar eigenlijk...
vind ik deze toch echt wel te rommelig.


Maar lekker was hij wel, we hebben net een stukje als toetje gehad :9

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

6

Re: Tjee, wat is dat nog lastig zeg!

Ik denk dat je 'm inderdaad te dik hebt laten worden.
Ik doe het eigenlijk op dezelfde manier als met botercreme. Alleen laat ik 'm dan tussendoor niet compleet opstijven in de koelkast.

Maar dat gezegd hebbende: mijn taarten zijn sowieso niet zo strak als de jouwe   :+

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

7

Re: Tjee, wat is dat nog lastig zeg!

Hij is niet heel strak, maar ziet er wel èrrûg lekker uit!!

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: Tjee, wat is dat nog lastig zeg!

Ziet er errug lekker uit! Ik gebruik altijd de "upside-down" methode voor ganache, misschien eens proberen?
http://www.youtube.com/watch?v=y9A79tlrBKg
http://jessicakesblog.blogspot.com/2011 … sting.html

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

9

Re: Tjee, wat is dat nog lastig zeg!

Pfff , snap wel dat dat werkt, maar wat een werk zeg!


Hier nog een foto van de binnenkant:

http://oneofacake.nl/onewebmedia/a09-1.jpg

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!