1 Laatst bewerkt door Duvessa (28-11-2013 19:27)

Onderwerp: Mijn eerste puzzeltaartje

De tweede taart die ik gemaakt heb. Viel toch nog best tegen dat puzzelplaatje! Is het normaal dat het fondant uitrekt tijdens het snijden rondom het plaatje?

Ik ben vrij perfectionistisch en dus ook niet helemaal tevreden over het resultaat. Op de foto ziet het er nog best aardig uit. Het is een Michael Jackson Silhoutte voor degenen die dat niet gelijk eruit halen  :P

http://img138.imageshack.us/img138/1120/02nc.jpg

2

Re: Mijn eerste puzzeltaartje

Het is mij duidelijk hoor! :Y  :thumb:

Groetjes van Marjon

3

Re: Mijn eerste puzzeltaartje

Ik zag het ook gelijk hoor! Goed gelukt :thumb: .
Ik werk met marsepein en gebruik om te boetseren en/of meestal FunCakes marsepein, wat wat steviger is dan bv Zeelandia. Wanneer ik wel Zeelandia gebruik, dan doe ik hier meestal wat tylose door. Niet te veel want dit proef je wel (zelf geen ervaring, maar lees het op het forum), maar de fondant/marsepein wordt wel wat steviger

4

Re: Mijn eerste puzzeltaartje

Ik heb dat ook, dat t fondant uitrekt tijdens t snijden, lees graag even mee of iemand een oplossing heeft. Ik dacht zelf, misschien even minuutje laten drogen zodat het iets minder elastisch is? Het is trouwens niet te zien dat je er moeite mee had!

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

Re: Mijn eerste puzzeltaartje

Ik vind hem mooi!!!

6

Re: Mijn eerste puzzeltaartje

ik herken hem meteen hoor :)

ik vind het ook moeilijk dat het uitrekt, kan ook nergens zo'n super scherp mesje vinden wat ik wel eens zie die ze in die filmpjes gebruiken :/

7

Re: Mijn eerste puzzeltaartje

Mijn eerste puzzeltaarten heb ik ook met fondant gedaan (moet inderdaad niet te zacht zijn - even laten drogen of tylose erdoor - en dan is het gewoon met een aardappelschilmesje prima te snijden).
Mijn laatste puzzeltaart (Yoda) heb ik met marsepein gedaan. Vind ik véél fijner werken. Kun je lekker mee boetseren en naden wegwerken. Voor mij geen fondant meer voor puzzelplaatjes.  :nooo

Bovendien vind ik marsepein veel lekkerder, zeker als het een wat dikkere laag wordt. Maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk.

8 Laatst bewerkt door Duvessa (29-11-2013 11:08)

Re: Mijn eerste puzzeltaartje

lady-vall schreef:

Ik heb dat ook, dat t fondant uitrekt tijdens t snijden, lees graag even mee of iemand een oplossing heeft. Ik dacht zelf, misschien even minuutje laten drogen zodat het iets minder elastisch is? Het is trouwens niet te zien dat je er moeite mee had!

Gelukkig ben ik niet de enige. Op de youtube filmpjes die ik keek zag het er zo gemakkelijk uit. Ik moet zeggen dat ik hem wel 3x opnieuw heb gemaakt hoor. Ik werd er aardig chagrijnig van hahahaha
Wat ik ook lastig vond is welke laag ik nou mee moest beginnen.

Baklataart schreef:

ik herken hem meteen hoor :)

ik vind het ook moeilijk dat het uitrekt, kan ook nergens zo'n super scherp mesje vinden wat ik wel eens zie die ze in die filmpjes gebruiken :/

Ik gebruikte de achterkant van een aardappelschilmesje. Omdat ik geen krassen op mijn aanrechtblad wilde deed ik het niet met de snijkant. En dat ging best aardig.

LaLuub schreef:

Mijn eerste puzzeltaarten heb ik ook met fondant gedaan (moet inderdaad niet te zacht zijn - even laten drogen of tylose erdoor - en dan is het gewoon met een aardappelschilmesje prima te snijden).
Mijn laatste puzzeltaart (Yoda) heb ik met marsepein gedaan. Vind ik véél fijner werken. Kun je lekker mee boetseren en naden wegwerken. Voor mij geen fondant meer voor puzzelplaatjes.  :nooo

Bovendien vind ik marsepein veel lekkerder, zeker als het een wat dikkere laag wordt. Maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk.

Bedankt voor je tip dan ga ik ook over op marsepein. Ik dacht dat ik beter fondant kon gebruiken omdat het inderdaad steviger is. Maar marsepein vind ik ook veel lekkerder!

Leuke reacties, bedankt allemaal!
Voor kerst ben ik al op zoek naar een puzzelplaatje :)

9

Re: Mijn eerste puzzeltaartje

Ik werk altijd op een zo'n plastic placemat. Daar kun je mooi de fondant/marsepein op uitrollen én snijden, zonder dat je bang hoeft te zijn je tafel/aanrecht te beschadigen.
Voordeel is dat je die mat zo op kunt pakken en de fondant/marsepein direct vanaf de mat op de taart kunt leggen (zonder uitrekken/scheuren van de fondant, hoe dun ook).
Om te voorkomen dat de mat gaat schuiven met het uitrollen, plak ik hem op de vier hoeken vast met een klein stukje kleefgom. Vind ik ideaal!