1

Onderwerp: vulling vraagje

Ik moet morgen voor iemand een taart maken met een
vulling van slagroom en vanilleroom.
Welke vulling zouden jullie als eerst doen,wat zou de lekkerste combi zijn?
En moet ik gewoon een dijkje botercreme erop spuiten?,zodat alles er niet uit loop.
Alsvast bedankt

Re: vulling vraagje

Ja dijkje moet je doen ivm de slagroom. En ik doe het altijd eigenlijk dat smeert gelijk mooi af. Ja wat het hoeveel vult is wat je zelf denk en ligt ook aan hoeveel lagen je gaat vullen.

3

Re: vulling vraagje

Goedemorgen,

Bedankt voor je reactie.
Het word een taart met 2 lagen vullingen
Dus ik denk dat ik maar de eerste laag met slagroom doet en de
tweede laag met vanilleroom.


Groetjes Sigrid

Re: vulling vraagje

Goeie morgen,

Ja dat is een goeie keuze. Succes en vergeet de dijkjes niet  ;)  hihihi

5

Re: vulling vraagje

Voor een opdracht ga ik de vanillebavarois maken, maar in het recept staan wat onduidelijkheden. Kunnen jullie mij helpen aan de juiste tekst?

Werkwijze
◦ Laat de gelatine weken in koud water
◦ Roer de eierdooiers met de suiker
◦ Breng de melk aan de kook met een snuifje zout en giet ze goed roerend bij het eimengsel
◦ Laat dit mengsel opnieuw even verwarmen tot het lichtjes gebonden is, laat het echter niet doorkoken
◦ Laat de room een weinig afkoelen (wat wordt met deze zin bedoelt?)
◦ Knijp de gelatine even uit en los ze op in een beetje heet water
◦ Voeg de gelatine bij de room en laat verder afkoelen en lichtjes opstijven
◦ Klop de room met één soeplepel suiker stijf (wordt hier een eetlepel (15 ml) mee bedoelt?)
◦ Klop het eiwit met de vanillesuiker stijf
◦ Meng voorzichtig de room en het stijfgeklopte eiwit bij de bereiding
◦ Spoel een vorm met koud water en giet de bavaroise er in
◦ Laat volledig opstijven op een koele plaats, liefst gedurende een nacht
◦ Ontvorm het gerecht en versier eventueel met slagroom en gekonfijte vruchten.

Hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Bij voorbaat dank!

Alle begin is moeilijk, maar aldoende leert men...

6

Re: vulling vraagje

ik gebruik nooit dijkjes, ook niet bij slagroom vulling.
ik klop de slagroom met klopfix, en spuit de slagroom op de taart met spuitzak met een mondje met grote opening.
Gewoon zorgen dat je een stukje van de rand van de taart blijft.

Ik vind een dijkje van botercreme vies nl.
Zit je een lekkere taart te eten, met dus bv slagroom,
heb je bij de laatst hap ineens een hap boter...

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

7 Laatst bewerkt door Siena (04-12-2013 15:43)

Re: vulling vraagje

waar heb je dit recept vandaan?
het je het volledige recept nog?  dit ivm de verhoudingen icm de soeplepel.

laat de room een weinig afkoelen= een beetje af laten koelen, het hete er af zeg maar.

dit is in verband met het toevoegen van de gelatine later.
Die lost niet op in een koud mengsel, maar in een kokend mengsel is ook niet goed.
Het hete moet er dus af zijn, maar het moet nog wel goed warm zijn zodat de gelatine goed op kan lossen.
(anders krijg je klontjes)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

8

Re: vulling vraagje

Siena schreef:

ik gebruik nooit dijkjes, ook niet bij slagroom vulling.
ik klop de slagroom met klopfix, en spuit de slagroom op de taart met spuitzak met een mondje met grote opening.
Gewoon zorgen dat je een stukje van de rand van de taart blijft.

Ik vind een dijkje van botercreme vies nl.
Zit je een lekkere taart te eten, met dus bv slagroom,
heb je bij de laatst hap ineens een hap boter...

Maar als je een stukje van de rand afblijft, dan smeer je dat later met het afsmeren toch ook weer vol met botercreme? Wat is dan het verschil?

(Overigens zijn mijn dijkjes altijd maar hooguit een halve centimeter breed, dus niet zo'n grote hap en ik werk met ganache, dat is gewoon lekker om een extra hapje van te krijgen ;)  )

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

9 Laatst bewerkt door Rijtje78 (04-12-2013 18:17)

Re: vulling vraagje

Hallo Siena,

Dank voor je snelle reactie.

Ik heb het recept van deze pagina af. Bij recepten -> vullen.

Ingrediënten
◦ 1/4 l melk
◦ 1/4 l room
◦ 2 eieren
◦ 50 gsuiker
◦ 1 pakje vanillesuiker
◦ 6 blaadjes gelatine
◦ een snuifje zout
◦ (enkele gekonfijte vruchten)
 
Groet Rijtje78

p.s. Zal er met een pakje vanillesuiker gewoon 1 zakje bedoelt worden? Toch niet een heel pakje (10 zakjes)?

Alle begin is moeilijk, maar aldoende leert men...

10 Laatst bewerkt door Siena (04-12-2013 18:33)

Re: vulling vraagje

SweetTooth schreef:
Siena schreef:

ik gebruik nooit dijkjes, ook niet bij slagroom vulling.
ik klop de slagroom met klopfix, en spuit de slagroom op de taart met spuitzak met een mondje met grote opening.
Gewoon zorgen dat je een stukje van de rand van de taart blijft.

Ik vind een dijkje van botercreme vies nl.
Zit je een lekkere taart te eten, met dus bv slagroom,
heb je bij de laatst hap ineens een hap boter...

Maar als je een stukje van de rand afblijft, dan smeer je dat later met het afsmeren toch ook weer vol met botercreme? Wat is dan het verschil?

(Overigens zijn mijn dijkjes altijd maar hooguit een halve centimeter breed, dus niet zo'n grote hap en ik werk met ganache, dat is gewoon lekker om een extra hapje van te krijgen ;)  )

Tja, je hebt een stukje en een stukje he, haha

met vullen blijf ik echt maar een heel klein stukje van de rand,
en die vul je idd later met afsmeren weer op. (ik met ganache)

Het verschil met een dijkje spuiten is (behalve dat het ook nog eens meer werk is :+ ) dat het dijkje veel dikker wordt
dan dat kleine randje wat je later krijgt als je het opvult.
En dat je dus een hap bc hebt, en bij mij heb je enkel een wat dikker laagje ganache, veel lekkerder!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

11

Re: vulling vraagje

Volgens mij is het een recept van een van de forummers uit België  :) .

Een soeplepel is inderdaad een eetlepel. Wij verstaan onder een soeplepel zo'n grote opscheplepel. Lijkt me wat veel suiker in dit recept ;).
En één zakje vanillesuiker lijkt me ook wel genoeg.

Succes!

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

12

Re: vulling vraagje

cakebym schreef:

Volgens mij is het een recept van een van de forummers uit België  :) .

Een soeplepel is inderdaad een eetlepel. Wij verstaan onder een soeplepel zo'n grote opscheplepel. Lijkt me wat veel suiker in dit recept ;).
En één zakje vanillesuiker lijkt me ook wel genoeg.

Succes!

Precies cakebym, dat denk ik ook. Fijn om even bevestiging te krijgen. Ik weet als beginner nog te weinig van dit alles om tussen de regels door te lezen...

Ik ga 'm morgen uitproberen, ben benieuwd hoe en of het allemaal lukt.

Groet Rijtje78

Alle begin is moeilijk, maar aldoende leert men...