Voor een opdracht ga ik de vanillebavarois maken, maar in het recept staan wat onduidelijkheden. Kunnen jullie mij helpen aan de juiste tekst?
Werkwijze
◦ Laat de gelatine weken in koud water
◦ Roer de eierdooiers met de suiker
◦ Breng de melk aan de kook met een snuifje zout en giet ze goed roerend bij het eimengsel
◦ Laat dit mengsel opnieuw even verwarmen tot het lichtjes gebonden is, laat het echter niet doorkoken
◦ Laat de room een weinig afkoelen (wat wordt met deze zin bedoelt?)
◦ Knijp de gelatine even uit en los ze op in een beetje heet water
◦ Voeg de gelatine bij de room en laat verder afkoelen en lichtjes opstijven
◦ Klop de room met één soeplepel suiker stijf (wordt hier een eetlepel (15 ml) mee bedoelt?)
◦ Klop het eiwit met de vanillesuiker stijf
◦ Meng voorzichtig de room en het stijfgeklopte eiwit bij de bereiding
◦ Spoel een vorm met koud water en giet de bavaroise er in
◦ Laat volledig opstijven op een koele plaats, liefst gedurende een nacht
◦ Ontvorm het gerecht en versier eventueel met slagroom en gekonfijte vruchten.
Hoop dat jullie mij kunnen helpen!
Bij voorbaat dank!
Alle begin is moeilijk, maar aldoende leert men...