1

Onderwerp: Meringue taart hoe (lang) bewaren?

Hallo,

Voor de verjaardag van mijn vader wil ik een meringue taart maken. Ik kan alleen helaas nergens vinden hoe lang je deze taart kunt bewaren en hoe je dit het beste doet?
Kan ik de taart bijvoorbeeld een dag van tevoren gewoon maken (op de dag zelf gaat dat namelijk niet lukken, want ik moet werken)? En waar bewaar ik hem dan het beste? Ik kan me voorstellen dat het schuim in de koelkast vochtig wordt.

Hopelijk kunnen jullie me helpen!

Re: Meringue taart hoe (lang) bewaren?

Je kan de schuimplakken rondom insmeren met afgeslapte chocolade couverture. (10 % kokos vet)
Dit zorgt ervoor dat de schuim geen vocht opneemt.
En dan kan je de taart ook in de koelkast bewaren.

Een andere optie is om de taart direct na het maken in te vriezen.
Een uur voor gebruik eruit halen en dan kan er nog wat ijs inzitten maar dit is in de combinatie met schuim meestal erg lekker.

Als je zondigt zondig dan lekker