1

Onderwerp: macarons: het gaat al mis bij de suikerstroop...

:o

Het gaat op laag klein vuur ontzettend borrelen (bij 70 graden al) en er verdampt zoveel water dat het hard wordt (inkookt). Dus nog wat water er bij, maar dat is niet de bedoeling. De verhoudingen klopt dan vast niet meer.

Deksel op de pan? Kleinere pan? Andere pan? Klopt mijn thermometer wel?

Hoe doen jullie dat?

2

Re: macarons: het gaat al mis bij de suikerstroop...

Ik maak mijn macarons zonder siroop, dus daar gaat het bij mij niet mis  :+ .....

3

Re: macarons: het gaat al mis bij de suikerstroop...

zet je de pan wel op het kleinste pit?

en ik zou een steelpannetje gebruiken met een kleine bodem.
(zonder deksel trouwens)


Ik heb het laatst toevallig gedaan, en geen enkele problemen gehad.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

4

Re: macarons: het gaat al mis bij de suikerstroop...

peerschoen schreef:

Ik maak mijn macarons zonder siroop, dus daar gaat het bij mij niet mis  :+ .....


dat is de Franse manier,

macarons met meringue italienne zijn wat stabieler,
(doordat de meringue stabieler is vanwege het suikersiroop)
waardoor de macarons minder snel mislukken.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

5

Re: macarons: het gaat al mis bij de suikerstroop...

Siena schreef:

zet je de pan wel op het kleinste pit?

en ik zou een steelpannetje gebruiken met een kleine bodem.
(zonder deksel trouwens)


Ik heb het laatst toevallig gedaan, en geen enkele problemen gehad.

Bedankt voor jullie reacties. Bovenstaande had ik al gedaan. Maar ik had van alles de helft qua hoeveelheden. Dus maar een dun laagje water in het pannetje. Misschien verdampt dat dan te makkelijk.
Gaat het wel een beetje borrelen bij jou of helemaal niet?

Ik dacht dat de eiwitten lastig zouden zijn, maar dat ging erg goed.

6

Re: macarons: het gaat al mis bij de suikerstroop...

Welk recept had je?
ik heb laatst ook het recept gehalveerd, en geen problemen.
Het ging inderdaad wel borrelen. (toen was het bijna op temperatuur)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

7

Re: macarons: het gaat al mis bij de suikerstroop...

bij mij was het dan 150gr suiker op 37,5gr water. (de 37,5 had ik afgerond naar 38gram water)

(oorspronkelijk was het dus 300gr suiker op 75gr water)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

8

Re: macarons: het gaat al mis bij de suikerstroop...

Ja die verhouding had ik ook (zelfde recept waarschijnlijk).
Ik vermoed dan toch dat mijn thermometer niet goed meer is want het ging rond 70 graden al erg borrelen op de kleine pit.

9

Re: macarons: het gaat al mis bij de suikerstroop...

De hoeveelheid water maakt niet uit, al doe je een liter. De temperatuur is belangrijk, die kan hij pas halen als het vocht verdampt is.
Dus hij moet ook eerst flink koken:)

10

Re: macarons: het gaat al mis bij de suikerstroop...

dan zou ik toch een andere thermometer proberen,
kun je er niet eerst een lenen van iemand?
kun je het testen en kost het je niet gelijk geld...

(ik heb de mijne overigens bij de ikea gekocht,
tip van hier op het forum. hij bevalt mij goed)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

11 Laatst bewerkt door Esmaatje (16-11-2013 20:20)

Re: macarons: het gaat al mis bij de suikerstroop...

Natasja91 schreef:

De hoeveelheid water maakt niet uit, al doe je een liter. De temperatuur is belangrijk, die kan hij pas halen als het vocht verdampt is.
Dus hij moet ook eerst flink koken:)

Ja maar hij werd in de pan al hard (droog) omdat er te veel vocht verdampte. Kookte bijna droog, maar toch maar 90 graden

@Siena: bedankt voor de tip. Heb er 1 gevonden van rond e E 13,00. Ik ga ook bij Ikea kijken. Helaas geen bakkende vrienden of kennissen in de buurt.