1

Onderwerp: Welke chocolade voor witte Ganache?

Ik heb even een vraagje. Welke chocolade gebruiken jullie voor de witte Ganache? De Verkade repen zijn hier in de aanbieding. Misschien moet ik daar wat van inslaan, maar ik weet eigenlijk niet of die goed bevalt, ik hoop eigenlijk dat jullie er ervaring mee hebben en die dan willen delen?

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

Ik lees meteen eventjes mee  :)

3

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

Ok, nu ga ik even vloeken in de kerk, maar ik gebruik dus gewoon wat ik voorhanden heb.
Nu gebruik ik het wel om af te smeren, dus eigenlijk "zo dun mogelijk". En dan proef je in mijn beleving echt niet of je hele dure choc hebt gebruikt, of goedkope.

Voor vullen, of als je echt "bekleedt" met de ganache, is het waarschijnlijk wel anders, want dan krijg je er veel meer van in je portie taart....

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

4

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

ik heb altijd goede verhalen gehoord/lezen over die van c1000,
maar het is meer dat deze bij ons om de hoek zit dat ik die ook koop.

deze bevalt prima, maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal.

wel ben ik echt nét overgestapt naar Callebaut.
Waarom? omdat het:

1- lekkerder zou zijn
2- makkelijker is omdat het callets zijn
3- goedkoper is dan de c1000 chocolade.
(waarschijnlijk omdat het grootverpakkingen zijn.
c1000 choco is 1,- per 100gram, dus 10,- per kilo,
2,5kilo zou dus 25,- zijn.
Callebaut is iets van 16euro voor 2,5 kilo...)

Gezien ik de zakken echt net thuis heb, heb ik het nog niet uitgeprobeerd.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

5

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

Callebaut callets. Veel lekkerder en makkelijker te smelten door de vorm

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

ik zelf gebruik al een tijdje de chocolade repen van de Lidl. Ze smelten fijn, zijn lekker van smaak en voor mij goedkoop. € 0,39 per 100 gram en dus € 9,75 per 2,5 kilo.

7

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

Callebaut!
Da's erg lekker, niet zo zoet en ook nog eens eerlijke chocola :)  :thumb:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8 Laatst bewerkt door Jelly (12-11-2013 22:40)

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

Dank jullie voor alle reakties.
Kan het zijn dat de "goedkopere" chocolade wat poederig smaakt als het uit de vriezer komt of heeft dat niets te maken met de prijs/kwaliteit en gebeurt dat bij alle soorten chocola uit de vriezer??

De C1000 en de Lidl zitten bij mij in de buurt, maar waar kun je Callebaut chocolade kopen??

9

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

Callebaut kun je iig bij de Makro kopen.


En idd, dat het eerlijke chocolade is, is voor mij ook een reden om erop over te stappen!

(dank voor de aanvulling Carien!)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

10 Laatst bewerkt door Jelly (13-11-2013 08:10)

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

Siena schreef:

Callebaut kun je iig bij de Makro kopen.


En idd, dat het eerlijke chocolade is, is voor mij ook een reden om erop over te stappen!

(dank voor de aanvulling Carien!)

O Darn !!!! Net gisteravond bij de Makro geweest om oa fondant te halen.
Nou, volgende keer zal ik er op letten!! Ligt het bij de gewone chocolarepen??

Ik zag trouwens dat de Verkade repen ook eerlijke repen zijn!!

11

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

Callebaut ligt bij de makro hier in Dordt bij de bakspullen (wilton en zo).

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

12

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

Ik gebruik Lidl en Callebaut. (apart, niet door elkaar  ;) ) ben over beiden tevreden.

13

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

SweetTooth schreef:

Callebaut ligt bij de makro hier in Dordt bij de bakspullen (wilton en zo).

Misschien een stomme vraag, maar zijn het repen of stukjes?

14 Laatst bewerkt door SweetTooth (13-11-2013 14:11)

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

Grote zakken met callets
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSP-OdW-T8dRZQNvvS4-Hsevp5ERcTk-GUypm2n-va48T7fVn3Z  http://www.nevejan.eu/media/catalog/product/cache/1/image/500x/3946e761032a6a7b9828f6c194b1b379/c/a/Callebaut_pastilles_velvet_wit_2_5kg_callets.jpg

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

15

Re: Welke chocolade voor witte Ganache?

SweetTooth schreef:

Grote zakken met callets
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSP-OdW-T8dRZQNvvS4-Hsevp5ERcTk-GUypm2n-va48T7fVn3Z  http://www.nevejan.eu/media/catalog/product/cache/1/image/500x/3946e761032a6a7b9828f6c194b1b379/c/a/Callebaut_pastilles_velvet_wit_2_5kg_callets.jpg

Super Bedankt Sweet Tooth. De volgende keer ga ik het zeker meenemen en proberen!!