Onderwerp: Taarten ramp(je) en bloementaartje
Hellup tas taartje gemaakt (mini formaat) en hij kiepte na een tijdje om.
Wat doe ik fout?

Gelukkig ging mijn mini bloementaartje beter.

Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taarten Parade » Taarten ramp(je) en bloementaartje
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hellup tas taartje gemaakt (mini formaat) en hij kiepte na een tijdje om.
Wat doe ik fout?

Gelukkig ging mijn mini bloementaartje beter.

Je tasje lijkt wel een beetje ingezakt.. Hoe heb je het tasje gemaakt? Misschien dat je dan wat tips kan krijgen.
Ik heb biscuit gebakken in een mini springvorm, gevuld met een laagje jam en afgesmeerd met bc. Op een cakeboardje geplakt met wat botercreme en toen bekleed met fondant. Ik denk zelf dat het een te klein taartje was. En schuin afgesneden. Lastig hoor!
Mischien je bc te dik afgesmeerd en die is zacht geworden en dan zakt het fondant?MMischien dat
Hoe heb je de taart gevuld?
Heb je 'm eerst gevuld zoals een normale taart en toen op zijn kant gezet?
Of eerst op z'n kant gezet en toen horizontaal gesneden en gevuld?
Ik heb hem als een normale taart gevuld en op zijn kant gezet, wel aan de onderkant ook afgesmeerd met bc.
Het was een proefje omdat ik binnenkort een stapeltaart moet maken met een tas erop. De moed zakte in mijn schoenen eigenlijk.
Dan ben ik bang dat je vulling is gaan zakken, waardoor de taart scheefzakt.
Als je de taart eerst op zijn kant zet en dan horizontaal snijdt en vult kan dat niet gebeuren.
Dat hij klein is moet niet uitmaken. Wat voor vulling heb je erin zitten?
Dan ben ik bang dat je vulling is gaan zakken, waardoor de taart scheefzakt.
Als je de taart eerst op zijn kant zet en dan horizontaal snijdt en vult kan dat niet gebeuren.
Dat hij klein is moet niet uitmaken. Wat voor vulling heb je erin zitten?
Alleen een laagje jam, kon hem maar 1x doorsnijden. Denk ook dat mijn BC te zacht is geweest. Bedankt voor je hulp heb ik zeker veel aan!
ik vind het altijd handiger om met dit soort vormen hem van cake te maken dat is wat steviger
ik vind het altijd handiger om met dit soort vormen hem van cake te maken dat is wat steviger
Word hij dan niet ontzettend zwaar?
Dat valt best mee vind ik. van cake snijd je alleen kleinere stukjes.
meer porties dus
Dat valt best mee vind ik. van cake snijd je alleen kleinere stukjes.
meer porties dus
Ok, bedankt voor de tip!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taarten Parade » Taarten ramp(je) en bloementaartje
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.