1

Onderwerp: fondant zakt

Hallo taartmeiden,

Ik heb weer een vraag  :rolleyes: ..

heb wel eens met een taart dat ik m heel strak bekleed, maar na een tijdje gaat de fondant zakken lijkt wel, allemaal rimpels onderin. :s

Hoe kan dit e beter nog hoe kan ik dit voorkomen. Ik sMeer af met 1:1 boterceme of ganache. Met stapeltaarten heb ik t trouwens vaker..ik stut netjes met maiskolfprikkers.

ik snap er geen snars van

alvast bedankt!!

Natas

2

Re: fondant zakt

Heb je misschien een foto?

Ik denk dat je wellicht te dik vult of de lagen niet goed aandrukt na het vullen waardoor na het bekleden de vulling 'naar buiten' wil....

3

Re: fondant zakt

Ik snap niet helemaal wat je bedoeld met rimpels..... Horizontaal of verticaal?
Als het horizontaal is; kan het zijn dat je dik vult en je taart langzaam iets inzakt?

Ontzettend bedankt voor alle inspiratie!

4

Re: fondant zakt

dank vd snelle reacties...dat aandrukken doe ik niet..ga dat morgen meteen doen.

de rimpels zitten onderaan en horizontaal. lijkt wel of t fondant naar beneden zakt en  onderaan n overschot aan fondant ontstaat.