1 Laatst bewerkt door Vera12345 (06-11-2013 22:17)

Onderwerp: Mijn baksels [FEEDBACK]

Hallo allemaal,

Ik durf ze haast niet te laten zien, jullie zijn allemaal zo goed!! Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met feedback wat ik beter/anders kan doen.

http://www.mijnalbum.nl/Foto650-FHXZ4OSP.jpg

Herfsttaartje gevuld met perenroom

http://www.mijnalbum.nl/Foto650-UVLWDV7Q.jpg
Wit met rode stippen taart, helaas ingezakte strik en niet helemaal strak (had toen  een verkeerde botercremé)

http://www.mijnalbum.nl/Foto650-SIDD7VZI.jpg
Theepot taart, op deze ben ik best een beetje trots. Nieuw recept hier van het forum van botercreme en eerst even laten rusten in de koelkast. Toen een warm palet mes en voila!

http://www.mijnalbum.nl/Foto650-NLPLUFJU.jpg
Mijn eerste boltaartje, en eerste boetseerwerk.

http://www.mijnalbum.nl/Foto650-IOMPD8N7.jpg
Voor het eerst mijn sugargun gebruikt, lamme handen maar het is aardig gelukt. Weer strik wat ingezakt.. iemand tips? Ik gebruik al tylose door de fondant.


Hoor graag wat jullie ervan vinden!

2

Re: Mijn baksels [FEEDBACK]

ik vind je taarten heel gezellig!

en dat strakke, dat is een kwestie van doen.


Ik weet niet hoe jij je strikken gemaakt hebt,
maar misschien heb je wat aan deze howto's:

http://www.tartacadabra.com/nl_main.html

http://www.cakeboss.com/FondantBowTutorial.aspx

waarschijnlijk moet je gewoon je lussen wat langer laten drogen.

(allemaal los dan dus, op hun kant liggend)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

3

Re: Mijn baksels [FEEDBACK]

Hoi Siena,

Bedankt voor je bericht! Heb inderdaad de how to gebruitk van tartacadabra! Misschien heb ik inderdaad te weinig geduld gehad! Bedankt voor je feedback!

4

Re: Mijn baksels [FEEDBACK]

op tijd beginnen met de strik en dan een paar dagen laten drogen voor je m op de taart zet

maar je bent wel goed bezig

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

Re: Mijn baksels [FEEDBACK]

Misschien kun je de "openingen" van de strik tijdens het drogen vullen met een stukje keukenrol of iets dergelijks, zodat hij tijdens drogen goed de vorm behoud..

6

Re: Mijn baksels [FEEDBACK]

Je bent al heel goed op weg  :Y  Hoe meer je er maakt, hoe beter het gaat  :thumb:

Life can be so sweet!!

7

Re: Mijn baksels [FEEDBACK]

Leuke taarten. Ik vind het knap gedaan.
Ik wil in het weekend ook die strik gaan(proberen) maken.
Ben benieuwd of het mij ook gaat lukken.
En idd oefenen, oefenen en nog eens oefenen

8

Re: Mijn baksels [FEEDBACK]

Leuk hoor, lekker actief ben je geweest! Niet iedereen is hier trouwens even profi hoor. Ik ben zelf bijvoorbeeld maar een behoorlijke prustbakster en niet alles wat ik maak is even netjes (ongeduldig hè  :D ) Toch plaats ik hier ongegeneerd foto's van alles wat ik bak! Gewoon lekker trots zijn op je creaties en foto's blijven plaatsen. Ziet er hartstikke goed uit!

9

Re: Mijn baksels [FEEDBACK]

Bedankt voor jullie leuke reacties!!

10

Re: Mijn baksels [FEEDBACK]

leuke taarten hoor en je ziet ze steeds mooier en strakker worden.
wat betreft de strik, ik heb zelf goede ervaringen met bakels fondant. die wordt echt keihard en dan zakt het denk ik niet in.

11

Re: Mijn baksels [FEEDBACK]

renata2 schreef:

leuke taarten hoor en je ziet ze steeds mooier en strakker worden.
wat betreft de strik, ik heb zelf goede ervaringen met bakels fondant. die wordt echt keihard en dan zakt het denk ik niet in.


Bedankt voor de tip Renata! Ik werk normaal met funcakes en het fondant hier van de plaatselijke bakker (geen merk op te vinden). Ik ga het zeker eens proberen!

12

Re: Mijn baksels [FEEDBACK]

Bakels zal inderdaad wel hard worden, dit is namelijk een best stevig fondant om mee te bekleden.
ik weet niet of je dat prettig vind?...

Persoonlijk vind ik juist een wat soepeler fondant fijn werken,
en ga dan voor Satin Ice of Callebaut.

Met de laatste heb ik een strik gemaakt, ik heb toen 50-50 gumpaste (satin ice) en fondant gebruikt,
werkte super goed!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

Re: Mijn baksels [FEEDBACK]

ik vind vooral je biggetjes lief!!!!

ik gebruik callebaut het liefst voor bekleden (of satin ice)

satin ice gebruik ik graag voor boetseren want dat hard goed uit..



enne ik vind mezelf echt niet goed hoor  :nooo

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby