1

Onderwerp: taartkartons te groot?....

ik koop de taartkartons van wilton,

voor een 15 cm taart heb je een karton van 15,2cm.


Ligt het nou aan mij, of zijn die dan weer net te groot?



Ik zit altijd randjes van het taartkarton te knippen...
(ook bij 20 of 25cm taartjes)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

2

Re: taartkartons te groot?....

ik knip ook wel eens randjes af.

maar misschien bak je je taarten net iets te lang.
als ze te lang in de oven staan.... krimpt je taart
en heb je dus een te groot taart kartonnetje

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

3

Re: taartkartons te groot?....

Maar met je laagje bc en fondant erop, ben je die 2mm zo voorbij hoor.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

4 Laatst bewerkt door Siena (06-11-2013 20:59)

Re: taartkartons te groot?....

Ja, Bianca, als de taart echt 15cm is wel.
misschien bak ik de biscuit idd net iets te lang...

Zoals vandaag, biscuit van 15cm op het karton, en rondom een rand van 2mm over.
Ik houd van dun afsmeren, dus dan sla ik toch weer aan het knippen.

Ik zal eens kijken of de biscuit net iets korter in de oven kan,
wellicht dat dat idd helpt.
Bedankt voor de tip Claudia!

(ik prik overigens altijd om te chekken of hij gaar is of niet,
en zodra de naald droog uit de biscuit komt haal ik hem eruit.
Ik stort de biscuit dan ook direct)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

5

Re: taartkartons te groot?....

2mm is voor mij ideaal om een super-mega-strakke taart te maken! Ik smeer af met (opgeklopte, dus luchtige) ganache en werk, na het aanbrengen, met een haakse deegschraper de zijkant bij.
Ik hou de onderkant van de schraper plat op de ondergrond (draaitafel) tegen de rand van het karton (ik gebruik 4mm dikke cakeboards) te houden en dan te draaien waardoor de schraper al de overtollige ganache verwijdert en de eventuele "gaten" vult.
Hiervoor moet je karton/board dus wel iets groter zijn dan je biscuit.

Ik haal mijn biscuit uit de oven zodra hij lost komt van de rand van de cakepan. Wacht je te lang dan krimpt hij idd teveel en in mijn ervaring wordt het biscuit dan te droog.