Onderwerp: Portugese tiramisu taart, no bake!

Mijn collega Carolina is van Kaapverdische oorsprong en bakt heel graag. Is er iets te vieren? Dan hoort daar zeker taart bij. Deze taart heeft zij vaker getrakteerd en mijn collega's waren er steeds razend enthousiast over. Het is een hele zachte taart die je kunt maken zonder oven. Met lekkere smaakjes van koffie, slagroom, het zoete van gecondenseerde melk, cacaopoeder en geroosterde kokos.
Ik denk dat je de taart een extra bite kunt geven door de smaak van koffie te versterken door zelf een siroop te maken van koffie met of zonder Kahlua (aanrader!!).
Het lijkt me ook lekker om de helft van de slagroom te vervangen door mascarpone of andere zachte kaas. De structuur zal ook iets steviger worden en langer houdbaar.
En voor degene die graag wat alcoholische accenten houden in het eten: wat dacht je van een scheutje Malibu in de koffie voordat je de biscuitjes in doopt?

Verder lezen? Hoe maak je deze taart? Klik hier
www.carolabaktzoethoudertjes.nl
Ik denk dat ik hem als eenpersoonstoetjes in ramekins ga maken.
