1

Onderwerp: House Of Marie cupcake-papiertjes, GGGRRRRR !!!!

Wat zijn jullie ervaringen met HOM ??

Ik heb net een hele zet cc's gemaakt, volgens het recept wat ik altijd gebruik.
De 1e bakte laten alle papiertjes los..   *D
De 2e lijken wel beter en de 3e had ik voller gedaan en nu zit er weer een hele 'toren' op, grrrrr....

Als ze nou voor mezelf zijn, nou ja, ok dan maar....
Maar ze zijn voor de school van mijn dochtertje en moeten dus ook nog de vriezer in.
Nou vrees ik dat de 2e bakte ook de papiertjes los zullen laten na het ontdooien en de 3e bakte is waarschijnlijk te hoog om nog te versieren, want dat is de bedoeling ermee op school...

Baal, baal, baal..... :s

Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen....  ;-)

2

Re: House Of Marie cupcake-papiertjes, GGGRRRRR !!!!

HOM zijn bij mij juist de enige die altijd goed blijven zitten.
Ik zet ze wel altijd even (leeg)in de voor verwarmde oven!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

3

Re: House Of Marie cupcake-papiertjes, GGGRRRRR !!!!

Ik vind de HOM caisses ook altijd erg fijn. Maakt eigenlijk niet uit welk cupcake-recept ik gebruik. De zwarte en zilveren van Wilton (geloof ik) blijven ook mooi na het bakken.
Succes! Het is altijd balen als die caisses loslaten :(

4

Re: House Of Marie cupcake-papiertjes, GGGRRRRR !!!!

HOM zijn de beste vind ik

Je bakblik met de lege papiertjes even 2 minuten in de hete oven zetten. Zakken ze mooi naar beneden. Eruithalen en dan beslag erin. Kleine
40 gram doe ik altijd. Bij mij gaan ze niet los.

"Creatieve mensen hebben geen rommel. Ze hebben overal ideeën liggen"

5

Re: House Of Marie cupcake-papiertjes, GGGRRRRR !!!!

HoM zijn bij mij ook de enige die mooi blijven zitten, ook na het ontdooien.

Ben je andere boter gaan gebruiken?

6

Re: House Of Marie cupcake-papiertjes, GGGRRRRR !!!!

Het kan aan de boter liggen. Maar ik weet dat er vroeger al een heel topic over dit probleem is geweest. Wat ik zelf tegenwoordig gebruik is de roombotercake waar alleen maar water bij hoeft en je hebt het nooit meer plus het voordeel van geen vette papiertjes ;)

Succes

www.spullenvoorjetaart.nl  www.taartvoorgrootenklein.nl Taartwinkel en workshops in Dordrecht. Ook voor PME en Wilton.

7

Re: House Of Marie cupcake-papiertjes, GGGRRRRR !!!!

Voor mij ook GEEN HoM papiertjes

Met Wilton had ik nooit loslatende papiertjes alleen dat ze zo vettig waren.
Ik las hier op het forum zoveel goede dingen over HoM en Culpitt.
Nou inderdaad mooi stevig, niet vet en allemaal loslatende papiertjes grrr

Ik heb vanalles geprobeerd, andere boter, papiertjes in de oven enz enz

Ik gebruik nu de witte van dr Oetker en die bevallen het beste, maar ze zijn wel "saai"

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

8

Re: House Of Marie cupcake-papiertjes, GGGRRRRR !!!!

Ik gebruik altijd de HoM papiertjes, die laten nooit los, ook niet na invriezen. Raar dat de ervaringen allemaal zo uiteenlopend zijn!

Kom eens een kijkje nemen in onze winkel in Tilburg, 95m2 taartplezier!

Re: House Of Marie cupcake-papiertjes, GGGRRRRR !!!!

Ik vind de HOM baking cups ook de fijnste die er zijn en die gebruik ik dan ook bijna altijd. Ze blijven mooi strak en worden niet vet na het bakken, waardoor ze hun kleur mooi behouden.

Inderdaad raar dat iedereen dat anders ervaart, maar dat kan natuurlijk :)

10

Re: House Of Marie cupcake-papiertjes, GGGRRRRR !!!!

Desiree - Sweet Happinez schreef:

Ik vind de HOM baking cups ook de fijnste die er zijn en die gebruik ik dan ook bijna altijd. Ze blijven mooi strak en worden niet vet na het bakken, waardoor ze hun kleur mooi behouden.

Inderdaad raar dat iedereen dat anders ervaart, maar dat kan natuurlijk :)


dat blijkt uit de praktijk helaas   :D

Ze worden idd niet vet, dat klopt dan weer wel....

Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen....  ;-)

11

Re: House Of Marie cupcake-papiertjes, GGGRRRRR !!!!

ik snap het ook niet echt, ben geen andere boter gaan gebruiken, sowieso geen ander recept... :think:

Zo het te maken kunnen hebben met de hoeveelheid beslag, of met de baktemperatuur of euh.....  ???

Ik gebruik vloeibare boter en een kleine hoeveelheid melk, maar meestal heb ik geen problemen.
Ik doe de papiertjes ook eerst ff laten 'inzakken' in mijn bakblik voordat ik ze vul, ik prik zelfs gaatjes onderin mijn papiertjes..

Erg vreemd, zeker nu de 3e bakte (met wel 45 gr beslag) wel goed vast zit, de 2e (35-40gr) hoop ik dat goed uit de vriezer komt...

Ik weet dat het vooral om de smaak gaat en dat zit wel goed  O-) want de cakejes zelf zijn heerlijk, maar ja, het oog wil ook wat en zeker als het voor een ander is en ook  omdat het meestal wel goed gaat.

Raadsels, raadsels, raadsels..... :think:

Misschien heeft iemand nog een leuke tip....

Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen....  ;-)

12

Re: House Of Marie cupcake-papiertjes, GGGRRRRR !!!!

de berg er bovenop kun je er gewoon afsnijden, zo kun je hem wel mooi bekleden!

loslatende papiertjes heb ik eigenlijk nooit. wel vette papiertjes. daarom gebruik ik nu margarine ipv roomboter. even lekker maar geen vette handen!