26

Re: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...

Home mAade schreef:

Hmmm... dat klinkt alsof ik een alcoholist ben. Kun je me uitleggen waarom ik, volgens jou, door alcohol en niet door de sterkere amandelsmaak de speculaas lekkerder vindt?
Ik proef namelijk geen alcohol als ik dit maak maar speculaas met amandelsmaak.


Nee, ik kan niet voor jou spreken. Maar is het niet zo dat alles waar alcohol inzit als lekkerder wordt ervaren?  :)

Maar als jij beweert dat de sterkere amandelsmaak de speculaas lekkerder maakt dan geloof ik je op je woord.

27

Re: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...

Sofia schreef:
Home mAade schreef:

Hmmm... dat klinkt alsof ik een alcoholist ben. Kun je me uitleggen waarom ik, volgens jou, door alcohol en niet door de sterkere amandelsmaak de speculaas lekkerder vindt?
Ik proef namelijk geen alcohol als ik dit maak maar speculaas met amandelsmaak.


Nee, ik kan niet voor jou spreken. Maar is het niet zo dat alles waar alcohol inzit als lekkerder wordt ervaren?  :)

Maar als jij beweert dat de sterkere amandelsmaak de speculaas lekkerder maakt dan geloof ik je op je woord.

Ik heb dat eerlijk gezegd nog nooit gehoord. Vandaar ook dat ik het me zo afvroeg. Ik vindt alcohol vaak een vieze smaak geven als ik denk aan bijv. rumtompoucen en wijn door het vlees. Bedankt in ieder geval voor je uitleg.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

28

Re: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...

Ik zou het proeven hoor, als er alcohol-rest zou achterblijven, zeker als het sterker ernaar zou smaken.
Ik proef het altijd, ook als er maar een beetje inzit :)
En nee, dat vind ik dan niet lekkerder :nooo  :s

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

29

Re: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...

Ik heb van de week dit recept maar weer eens uit de 'oude doos' gehaald. En hij was weer heerlijk!

Deze keer heb ik hem in siliconen vormpjes gebakken.

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1377242_246824462132193_1959818179_n.jpg

Het deeg heb ik verdeeld in 12 stukken en in de vormpjes gedaan. Het was even gokken hoelang het moest maar ik kwam uit op 20 min.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

30

Re: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...

Leuke foto met de paddenstoel. Ga het recept uitproberen lijkt me lekker!

www.taartenetalage.nl,
De foto etalage van mijn taarten.

31

Re: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...

En nu heb ik niet genoeg zelfrijzendbakmeel in huis....
Als ik het deels met bloem doe, moet ik er zeker ook wat bakpoeder toevoegen?

Groetjes Gerien

32

Re: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...

Zou je het ook in rondjes op de bakplaat kunnen bakken? Of zou het dan helemaal uitlopen?
Vind jouw vormpjes erg leuk Home mAade :Y  :Y

Groetjes Gerien

33

Re: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...

Vast te laat. Ik heb het eigenlijk nog niet geprobeerd met alleen bloem. Maar normaal moet je bij bloem idd. bakpoeder toevoegen om hetzelfde effect als zelfrijzend bakmeel te krijgen.

Ik ben wel benieuwd of je het uitgeprobeerd hebt. Net  als de rondjes trouwens!

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

34

Re: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...

Ik heb de helft van het recept genomen ;)
Toen had ik wel genoeg zelfrijzend bakmeel.
Er kan toch maar 1 vorm tegelijk in het kleine oventje dat ik nu gebruik.
En dat uitproberen op de bakplaat gaat nu ook niet, want ik heb niet eens een bakplaat bij dit oventje :/  :lol:
En als er wel 1 bij zou zitten was hij nog veel te klein.

Binnenkort willen we een nieuwe keuken uitzoeken. En als het mee zit kan ik dan in het nieuwe jaar weer volop aan het bakken.
Wat kijk ik daar naar uit!!!! :Y  :Y

Groetjes Gerien

35

Re: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...

Haha... Hoe simpel kan het soms zijn ;) Kan me wel voorstellen dat je daar enorm naar uitkijkt. Volgens mij bak je al een behoorlijke tijd in je 'reserve' oventje.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

36

Re: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...

klopt. :Y  :Y
Het is inmiddels al heel wat maandjes. Ben wel erg blij dat ik dat oventje nog heb. Kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die geen oven hebben.

Ik ga vandaag de speculaas weer maken. Nu doe ik wel het hele recept. Dan gaan ze maar na elkaar in de oven. Ik doe er deze keer spijs in.

Ik las hier dat iemand het in stukjes schaafde en er tussen deed. Maar op de verpakking staat dat er eventueel een half ei doorheen gekneed  kan. ik denk dat ik dat doe. Is het misschien net iets smeuïger.

Groetjes Gerien

37

Re: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...

Dat moet ik ook nog eens proberen. Zelf vind ik altijd een theelepeltje citroensap door de spijs ook erg lekker. Maar hij is vast al klaar  ;)

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

38

Re: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...

Home mAade schreef:

Dat moet ik ook nog eens proberen. Zelf vind ik altijd een theelepeltje citroensap door de spijs ook erg lekker. Maar hij is vast al klaar  ;)

:Y  :Y  :lol:
inderdaad. Ik heb een kleine ronde gemaakt. Die nemen de jongste twee morgen mee naar opa en oma. Ze gaan daar een dagje spelen.

En ik heb de andere helft van het deeg in siliconencupcakevormpjes gedaan. Eerst een balletje onderin, dat plat gemaakt, daar een balletje spijs op en daarna afdekken met een laagje speculaas. Ik heb er al een geproefd. Erg lekker. Er mag wel meer spijs in vind ik. Dus dat doe ik de volgende keer.

Groetjes Gerien