1

Onderwerp: chocolade laag minder hard laten worden

Ik maak morgen een taart met een chocolade laag. Deze moet gemaakt van gesmolten chocolade, maar wordt erg hard.
Wat kan ik doen om de laag minder hard te doen, maar welke wel beetje op stijft/hard word.

Dacht zelf aan boter of room toevoegen, maar hoeveel?
Of beter niets toevoegen en de chocolade laag dun maken?

alvast bedankt voor het mee denken

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl

2

Re: chocolade laag minder hard laten worden

Ik zou hem mengen met room, net zoals je ganache maakt.

Groetjes, Michaela.
A balanced diet is a cookie in each hand.

3

Re: chocolade laag minder hard laten worden

MamavanThom schreef:

Ik zou hem mengen met room, net zoals je ganache maakt.

Ja, dat zou ik ook doen, wel een avond van te voren maken, zodat hij wat kan opstijven. Voor de juiste verhoudingen (puur/melk of witte chocolade) even op google kijken.

Succes!

Re: chocolade laag minder hard laten worden

Als je 10 % slaolie door de couverture mengt en deze normaal tempereert wordt het niet hard en blijft het glimmen.

Als je zondigt zondig dan lekker

5

Re: chocolade laag minder hard laten worden

Bedankt voor de reactie, ga t beide proberen

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl

6

Re: chocolade laag minder hard laten worden

lang delftje schreef:

Als je 10 % slaolie door de couverture mengt en deze normaal tempereert wordt het niet hard en blijft het glimmen.

Geeft dat geen bijsmaakje??

Groetjes Gerien

Re: chocolade laag minder hard laten worden

Slaolie geeft geen bijsmaak.
Olijfolie en kokosvet wel.

Als je zondigt zondig dan lekker