1

Onderwerp: spoedvraagje: pigs in the mud

Ik ben nu een pigs in the mud taart aan het maken. Ik heb voor de modder de choco-bavarois van de bakzolder gebruikt. Maar nu vraag ik me af of ik de varkentjes (fondant) nu al in de "modder" kan zetten.  Zou dat smelten?
Het zou me erg goed uitkomen als ik het er nu in kan zetten, want ik wou 'm zo al wegbrengen. Hij wordt morgen gegeten.

Dus wie 't weet mag 't zeggen! :O))

Bij elke gelegenheid taart......tot het je neusgaten uitkomt.......

2

Re: spoedvraagje: pigs in the mud

Reactie is te laat, maar het kan denk ik niet... Bavarois is erg vochtig... Denk dat je met ganache dit wel kan doen.

3

Re: spoedvraagje: pigs in the mud

Yup, inderdaad! Fondant smelt als 't in aanraking komt met bavaroise.
Proefondervindelijk vastgesteld.

Ik heb een schepje bavaroise op een schoteltje gelegd en daar enkele stukjes fondant op gelegd. En ja hoor, na een kort tijdje smolt het!

Dus mocht iemand anders het zich nog afvragen: Geen fondant in aanraking brengen met bavaroise!  ;)

Bij elke gelegenheid taart......tot het je neusgaten uitkomt.......

4

Re: spoedvraagje: pigs in the mud

Bedankt voor de info!!! Hoe heb je het opgelost nu??

5

Re: spoedvraagje: pigs in the mud

Ik heb de figuurtjes los meegenomen en aanwijzingen gegeven hoe ze die erin konden zetten. Er wel bijgezegd dat ze de varkentjes er pas vlak voor het serveren in mochten zetten.
Het ging prima zo. Ik kreeg later nog een foto van de complete taart en hij zag er mooi uit!  :)

Bij elke gelegenheid taart......tot het je neusgaten uitkomt.......