1

Onderwerp: Citroensap over banaan

Bij diverse bereidingswijzen van een banoffeetaart, lees ik dat wordt aangeraden om citroensap over de bananen te sprenkelen om te voorkomen dat de banaan bruin wordt.
Maar er staat nooit bij hoeveel dat ongeveer moet zijn.
Daarbij vraag ik me ook de volgende dingen af:

-gaat de banaan zo niet heel zuur smaken?
-wordt de banaan dan niet heel papperig?
-moet je het sap echt over de banaan uitsmeren of spreidt dit vanzelf uit?
-en uiteraard tot slot: hoeveel sap moet je hiervoor gebruiken?

2

Re: Citroensap over banaan

ehm... ik heb hier nog niet eerder van gehoord,

maar om banaan bruin te laten worden moet hij best een tijdje staan toch?

De taart moet in de koeling bewaard, en wordt 'ingepakt' met caramel,
ik denk dat het verkleuren dus wel mee zal vallen.

Daarbij,
zo lang was de taart er niet meer na het aansnijden hoor  :lol:  :lol:  :lol:
hij was echt zo op! (ondanks dat hij vrij machtig is)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

3

Re: Citroensap over banaan

Als je de banaan even kort onderdompelt in citroensap wordt t inderdaad niet bruin en smaakt ook niet zuur..is mijn ervaring :-)

Meer zien? Op m'n pagina deel ik mijn creaties, how to's en mijn favoriete recepten! & sinds kort vogel voederTAARTEN!
www.facebook.com/EllCake

4

Re: Citroensap over banaan

Ik vind dat je citroensap wel proeft en bij mij wordt alles nog steeds bruin met citroensap :o Daarom gebruik ik altijd uitgeperste sinaasappelsap en daar dompel ik hem helemaal in.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

5

Re: Citroensap over banaan

Hoi,

Ik heb pas de banoffeetaart gemaakt. Ik heb op de bodem de laag karamel aangebracht. Daarna heb ik de banaan er opgelegd en daar direct de zwitserse room op geschept en uitgesmeerd. Bij mij hebben de bananen dus nauwelijks 'frisse lucht' gehad. ik heb geen citroensap gebruikt. En ook de volgende dag na het aansnijden was de banaan niet bruin geworden.

Ik denk dus dat de citroensap helemaal niet nodig is.

Groetjes Gerien

6

Re: Citroensap over banaan

Als ik de banoffee taart maak gebruik ik ook geen citroensap.
Ik heb wel een ander recept dan hier op het forum.