1

Onderwerp: schuimtaart

Hallo allemaal,

Ik wil graag een schuimtaart maken, maar ze mislukken bij mij allemaal :o  hebben jullie tips voor mij.

Ik heb van alles al geprobeerd, het schuim lukt goed maar in de oven gaat er wat fout, ik heb hem zelfs een x 4 uur in de oven gehad op rond de 100 gr, toen was hij opzich wel goed maar deels gekarameliseerd.
Ik wil hem graag maken met 3 lagen gevuld met slagroom en chocola.

gr Mariola

2

Re: schuimtaart

:think: hoe maak je je schuim? wat doe je precies?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: schuimtaart

Dat was ook mijn vraag,

in principe is het niets anders dan eiwitten stijf kloppen
en beetje bij beetje suiker bijvoegen...
(en eventueel een heel klein beetje maizena, maar eigenlijk is dat niet nodig)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

4

Re: schuimtaart

dat klopt, eiwitten en suiker.
maar het probleem is dat hij aan de buitenkant in de oven wel hard word, maar binnenin niet.

Ik klop de eiwitten zo stijf dat ik mn beslagkom ondersteboven kan houden.
dan maak ik er cirkels van op de bakplaat.
dan gaat hij de oven in. totdat die aan de buitenkant hard is.
maar aan de binnenkant blijft hij plakkerig.
en als je schuimpjes koopt in de winkel dan zijn ze binnen en buiten even hard.

5 Laatst bewerkt door Siena (23-10-2013 14:11)

Re: schuimtaart

Ah, okee!


Er zijn 2 verschillende soorten schuimlagen.

1: bij bv een pavlova, een dikke(!) schuimlaag,

deze laat je op lage temperatuur in de oven aan de buitenkant hard worden, maar hoort aan de binnenzijde zacht te blijven.

het schuim van een pavlova moet ongeveer anderhalf uur op 120graden drogen.


2: bij bv een schuimtaart,

deze schuimplakken smeer je een stuk dunner uit, ongeveer 1cm.
(en idd, deze plakken horen helemaal bros te worden net als een schuimpje)

ik heb de volgende taart een keer gemaakt:

http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsb … groomtaart

daar zit ook zo'n schuimlaag in,
en deze moest 3uur op 80graden.

Hij was toen idd helemaal knapperig!


Hoop dat je hier iets aan hebt...


heb je overigens de temperatuur van je oven gecontroleerd?

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

6

Re: schuimtaart

ik denk na je verhaal nog een keer gelezen te hebben,
en dus ook je startpost,

toch nog eens proberen!

En dan gewoon 3uur lang, op 80graden.
Het klopt dat het lang duurt, maar 4uur was dan waarschijnlijk weer net te lang...

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

7

Re: schuimtaart

mmm die ziet er goed uit!!

Bedankt voor je reactie.
Kan ik die taart bijv vandaag maken en morgen eten?
Want dat schuim bovenop is niet gebakken of zakt dat schuim niet uit omdat het geflambeert is?


gr Mariola

8

Re: schuimtaart

Deels,

alleen het schuim dat je op moet spuiten zou ik zo laat mogelijk doen.
Weet eerlijk gezegd niet wat er na een nachtje in de koelkast gebeurd,
maar lees vaker met dit soort schuim, dat het best op het laatst gedaan wordt.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

9

Re: schuimtaart

Jaa dat is wel het beste denk ik.
Ik ga het een keer proberen, dan merk ik vanzelf hoe het uitpakt ;)
bedankt voor de tips en de video!!