1

Onderwerp: Botercreme luchtig met chocolademelk?

Graag zou ik voor het eerst eens luchtige botercrème willen make.
Nu staat in het recept melk, maar zou ik deze ook kunnen vervangen voor chocolade melk? Zo ja, moet ik dan de hoeveelheid aanpassen?
Graag zie ik reacties tegemoed.

2

Re: Botercreme luchtig met chocolademelk?

Poeh, zou chocolademelk niet heel erg aanbranden als je het kookt? Ik vrees van wel, maar je kunt het uitproberen natuurlijk. Ik denk dat je de hoeveelheid niet hoeft aan te passen, het gaat om de hoeveelheid vocht.
Hoezo trouwens chocolademelk? Je kunt toch ook gewoon cacao door de botercreme kloppen?

Tieneke

3

Re: Botercreme luchtig met chocolademelk?

Dan maak je toch merengue botercreme (dus met eiwitten erin), dan is het veel luchtiger. En wat cacao of gesmolten (en afgekoelde!) chocolade erdoor voor een chocoladesmaak.

4

Re: Botercreme luchtig met chocolademelk?

Dank jullie voor de reacties.
Wij hebben nooit melk in huis, vandaar dat ik mij afvroeg of ik dat kan vervangen voor chocolademelk. (Dat hebben wij nml. wel)
Ik kijk nog wel even wat ik daadwerkelijk ga maken.
Maar nogmaals, bedankt.

5

Re: Botercreme luchtig met chocolademelk?

Kun je dan niet een klein pakje melk kopen?
Chocolademelk is naar idee altijd wat vetter en dikker dan melk.
Daarnaast is het véél zoeter.
Beter kun je er dan pure cacao doorheen doen. Daar is de smaak vrij sterk van en daar heb je dus minder voor nodig in je mengsel.