Onderwerp: Kaneelkoekjes
Dit recept plaatste ik vandaag op mijn blog, en ik dacht ik plaats het hier ook even. Wel even de verkorte versie van de tekst
Ingrediënten (voor 24 koekjes)
200 gram suiker
150 gram boter
1 ei
2 theelepels vanille extract
250 gram bloem
1,5 eetlepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
Kaneelsuiker of Lichtbruine basterd suiker (voor het laagje)
De bereiding
Mix in een mengkom de boter en de suiker romig. Voeg vervolgens het ei en het vanille extract toe en meng goed door.
Meng de bloem, de kaneel en de bakpoeder in een aparte kom en voeg dit toe aan het botermengsel. Mix dit even goed door. Op de foto lijkt dit mengsel wit, maar het had een bruine kleur van de kaneel.
Maak een grote bal van het deeg en dek deze goed af en laat dit minimaal een half uur in de koelkast staan, totdat het deeg stevig genoeg is om er balletjes van te draaien.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Draai balletjes van het deeg en rol ze vervolgens door de kaneelsuiker of bruine bastardsuiker.
Leg ze hierna op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte tussen de koekjes vrijlaat.
Bak de koekjes in 15-18 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Als de koekjes klaar zijn, laat ze dan eerst 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een rooster om ze verder af te laten koelen.