1

Onderwerp: De lekkerste appeltaart?

Nu ben ik op zoek naar een recept voor een speciale appeltaart, Wil graag iemand vrijdag verassen ermee.. en tis een speciaal iemand...
Nu vroeg ik me dus af, wat is volgens jullie (recept?) de lekkerste appeltaart?
de standaard appeltaart of iets anders? recepten en ideeen aub!

2

Re: De lekkerste appeltaart?

bij ingezonde recepten staat een recept voor de lekkerste appeltaart. zit slagroom in.

3

Re: De lekkerste appeltaart?

Ik heb ze nog niet geprobeerd, maar hier volgen er een paar die mij heel lekker lijken:

Heavenly triple-A pie

INGREDIËNTEN
Voor de bodem:
200 g boter
100 g witte basterdsuiker
300 g bloem
Zout
Fijne rasp van ½ citroen
1 klein ei

Voor de vulling:
3 appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
4 el abrikozenjam
merg van ½ vanillestokje
Fijne rasp van ½ citroen
130 g boter
150 g amandelspijs
130 g witte basterdsuiker
3 eieren
130 g bloem
1 tl bakpoeder
Zout

Voor de afwerking:
50 g amandelschaafsel, kort geroosterd
3 à 4 el abrikozenjam

BEREIDEN
1.    Verwarm de oven voor op 160 °C.

2.    Meng de boter en de suiker goed door elkaar en meng daarna de rest van de ingredienten voor de bodem erdoor tot een mooi deeg. Maak er een bal van, duw het deeg iets plat en verpak het in plastcifolie. Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
                                   

3.    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne partjes. Vermeng ze in een kom met 2 eetl. abrikozenjam, de zaadjes uit een half vanillestokje en de citroenrasp. Dek het af en zet apart.

4.    Klop in een kom de boter zacht. Meng dit met de amandelspijs, de suiker en de eieren.

5.    Zeef in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit bij het botermengsel en klop het tot een luchtig beslag.

6.    Vet de springvorm in.

7.    Rol het deeg uit en bekleed de onderkant en de zijkanten van de springvorm ermee. Prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg op de bodem van de vorm. Besmeer de bodem met 2 eetl. jam.

8.    Verdeel de helft van het cakebeslag erop, schep daarop het appelmengsel en dek de appels af met de rest van het beslag. Bestrooi met het amandelschaafsel.

9.    Zet de taart in het midden van de oven en bak hem ongeveer 60 min. Laat hem 5 min. afkoelen, verwijder de springvorm en laat de taart dan verder afkoelen.

10.    Verwarm intussen de abrikozenjam in een steelpannetje en smeer de hele taart in met de vloeibare jam. Dien op met een toef slagroom.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

4

Re: De lekkerste appeltaart?

Appeltaart met brandy en olijfolie

INGREDIËNTEN
3 appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
3 eetl. brandy
125 ml melk
1 zakje espressopoeder
6 druppels vanillearoma
200 ml olijfolie
3 eieren
250 gram suiker
300 gram zelfrijzend bakmeel
mespunt nootmuskaat
65 gram pistachenoten, grof gehakt, plus wat extra voor de garnering

Voor het glazuur:
250 gram poedersuiker
paar druppels water
BEREIDEN
1.    Verwarm de oven voor op  175 °C.
2.    Meng alle ingrediënten precies in de volgorde van de lijst, dus eindig met de pistachenoten.
Giet het mengsel in een ingevet diep bakblik van 24 cm doorsnede. Bak de taart circa 30 min. in de voorverwarmde oven. Als een satéprikker erin gestoken er droog uit komt, is de taart klaar.
3.    Roer een paar druppels water door een kom met poedersuiker tot de glazuur eruitziet als yoghurt. Giet over de cake en versier hem met wat pistachenoten.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

5

Re: De lekkerste appeltaart?

Citroen-appeltaart       

INGREDIËNTEN
250 g bloem
100 g witte basterdsuiker
150 g koude roomboter, in blokjes
½ ei
Rasp van 1 citroen

Voor de vulling:
1250 g appels (mengsel van elstar en jonagold)
100 g fijne suiker
150 g rozijnen, geweld
Fijne rasp van 2 citroenen
150 ml dikke vanillevla
250 g cakekruimels

BEREIDEN
1.    Maak het deeg door alle ingrediënten te mengen. Kneed het snel tot een soepel deeg. Maak er een bal van, duw het deeg iets plat en verpak het in plasticfolie. Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.

2.    Vet een springvorm van 24 cm in en bestrooi hem licht met bloem.

3.    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de vorm ermee. Snijd de randjes netjes bij. Zet de vorm 15 minuten in de koelkast.

4.    Verwarm de oven voor op 180 0C.

5.    Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de suiker, rozijnen, citroenrasp en gele vla erdoor. Schep dan de cakekruimels erdoor. Schep alles in de vorm.

6.    Bak de taart in 40 minuten in het midden van de oven. Serveer met een toef crème fraîche of slagroom.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

6

Re: De lekkerste appeltaart?

Deze heb ik wél geprobeerd en is  :9  :9  :9
Het is wel ff wat werk...

Appel stapeltaart

INGREDIENTEN
1 vanillestokje
240 g boter
240 g bruine suiker
530 g bloem
360 g appelstroop
2 tl bakpoeder
2 eieren
120 ml melk
3 tl gemberpoeder


Voor de appelvulling
500 ml water
450 g gedroogde appels
1 el bruine suiker
1 tl kaneelpoeder
6 kruidnagels

Voor de appel-laklaag
120 g boter
400 g appelstroop
120 ml room

Bereiden
1.    Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2.    Breng het water aan de kook en kook de gedroogde appels met de bruine suiker, het kaneelpoeder en de kruidnagels 20 à 30 minuten op laag vuur. Pureer de appels met het kookvocht tot een smeerbare puree. Als de vulling te droog is, voeg dan water toe.

3.    Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de boter met de bruine suiker tot een egale massa.
                               


4.    Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, het vanillemerg en het gemberpoeder.

5.    Voeg de appelstroop toe aan de boter en bruine suiker en voeg een voor een de eieren en de melk toe. Voeg het bloemmengsel toe en meng tot een egaal beslag. Strijk het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen en steek er zoveel mogelijk cirkels uit van 16 centimeter doorsnede.

6.    Smelt de boter, voeg de appelstroop en de room toe en roer goed tot er een egale saus ontstaat.

7.    Bestrijk elke cirkel, op één na, met een laag appelvulling en bouw zo de cake op. Dek af met de lege cakecirkel. Bestrijk de zij- en bovenkant ook met een dun laagje appel-laklaag.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

7

Re: De lekkerste appeltaart?

Ik vind de lekkerste appeltaart nog steeds de goeie ouwe standaard appeltaart met vlechtwerk.
Wat ik wel altijd doe ik wat gele roompoeder uitstrooien over de bodem en over de appels, want dat bindt het vocht tijdens het bakken en wordt een heerlijk smeuïg laagje. En week de rozijnen eens in amaretto. Ook heerlijk!

Veel bakplezier!

8

Re: De lekkerste appeltaart?

Ik heb van de week deze appeltaart gemaakt(van internet gehaald), en iedereen die hem geproefd heeft was het er over eens: "Deze is echt heel erg lekker, en apart. Hoewel ik moet zeggen dat ik de gewone "klassieke appeltaart ook altijd een van de lekkerste appeltaarten vind. Maar voor degene die eens iets anders willen  is dit een heel goed alternatief.

De lekkerder bestaat niet appeltaart 

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag.


HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels , totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding(ik heb de kookpudding roomsmaak gebruikt); 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)
Hulpmiddelen
Springvorm van 28 cm. doorsnee. Bakpapier; Pan; Garde; Kom; zeef; aluminium folie

Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden C.

Bereidingswijze
Kneed bloem, bakpoeder, suiker, boter en het ei tot een soepel deeg (met de hand goed kneden in 10 min.). Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in- ook de zijkanten met bakpapier bekleden.. Schil dan de appels en snijd ze in 8 parten. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm. De hele vorm moet goed gevuld zijn. Roer(met een vork of garde) dan het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanillesuiker en 150 ml. van de slagroom(= 1,5 dl.) (let op dat alle klontjes weg zijn). Moet een romig geheel zijn. Kook de rest van de slagroom (goed doorroeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom. Zet pan weer terug op een LAAG vuur en breng het al roerend aan de kook. Schep dan de pudding over de appels in de vorm. Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin. Let op: op tijd een stuk alu.folie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is. dan de laatste 2 min. van de baktijd de folie er af halen. Laat de taart nog even in de iets geopende oven staan. zo`n 5 min. druk gewoon een houten lepel tussen de deur zodat de oven iets open staat. en laat de taart in de springvorm zitten tot hij afgekoeld is, en open dan pas de springvorm. De taart is het allerlekkerst als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven!! Dit is ook beslist nodig om hem lekker te laten opstijven!!!!!

Serveertips
Je kunt er slagroom op doen, maar persoonlijk vind ik dat intens jammer van de heerlijke romige smaak.

VERDER NOG EEN BEWAARTIP: als de taart goed is afgekoeld en je hebt de springrand verwijderd, dan kun je de taart op de bodem van de springvorm laten zitten. doe er een grote plastic zak luchtdicht overheen en goed dichtmaken(b.v. plastic pedaalemmer zak) en zet de taart in de koelkast.

Nog een tip als variatie: hij is ook erg lekker om eens met rum-rozijnen kookpudding te maken. ook heerlijk!!




NOG EEN BINNENGEKREGEN TIP VAN RONALD 58 DIE IK BESLIST EVEN WIL VERMELDEN:
Tip: het deeg klaarmaken en dan als bol in folie verpakt koud laten worden in de koelkast. Vervolgens met deegroller platmaken. Gaat makkelijker dan ter plekke het deeg uitdrukken in de vorm. Succes, Ronald

9

Re: De lekkerste appeltaart?

Dat is echt een hele lekkere appeltaart de lekkere bestaat niet appeltaart!
Hier een heel groot succes!
Ik heb het een keer gemaakt met rum pudding!

succes!

10

Re: De lekkerste appeltaart?

Ik heb ook al verschillende keren de 'lekkerste appeltaart' gemaakt (van het recept hierboven). Ik strooi nog amandelschilfers over de appelen --> nog lekkerder!!!