1

Onderwerp: Tips gezocht: strakke rand kwarktaart

Komende vrijdag wil ik een luxe kwarktaart maken.
"Vroegah" toen ik een standaard kwarktaart maakte, sneed ik met een keukenmesje de rand van de taart los van de springvorm, maar aangezien ik er nu een luxe variant van wil maken, hoop ik dat er een manier is waarop de rand ook mooi strak is zonder dat deze aan de rand blijft plakken.

Weet iemand van jullie hoe je hiervoor kunt zorgen?
Ik had al zitten denken aan bakpapier met bakspray, maar trekt dat niet in de taart waardoor de buitenrand heel vet wordt?

2

Re: Tips gezocht: strakke rand kwarktaart

Hmmmm.... de taarten die er in de winkel zo strak uitzien hebben vaak stiekem een plastic laagje erover  :think:

Als je hem extra netjes wilt afwerken zou je ook een rand ( witte) chocolade erlangs kunnen plakken als hij uit de vorm is: ziet er ook superstrak uit!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: Tips gezocht: strakke rand kwarktaart

Bij de Sligro hebben ze wel plastic bandjes die je in de bakvorm kunt doen.

4

Re: Tips gezocht: strakke rand kwarktaart

Ik gebruik een plastic band van de rol, die zou je van sheets kunnen maken of lamineerplastic net zo hoog maken als je springvorm.

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

5

Re: Tips gezocht: strakke rand kwarktaart

connie11 schreef:

Ik gebruik een plastic band van de rol, die zou je van sheets kunnen maken of lamineerplastic net zo hoog maken als je springvorm.

Die van de Sligro zitten ook op een rolletje.