1

Onderwerp: Open bakring

Goedenavond,

Ik heb een vraagje over het bakken. Ik heb precies een tussenmaat blik nodig die ik niet heb. Kan ik een bakring openlaten (dus niet dicht klemmen) en dan op een grotere bakbodemblik zetten? Of kan ik beter een kookpan gebruiken?
Hopelijk is het duidelijk want de omschrijving mist wat helderheid...
Alvast bedankt.

groetjes Anja

2

Re: Open bakring

Ik weet niet of een kookpan een goed idee is, maar je eerste idee lijkt me helemaal geen goed plan.
Ik heb ooit een springvorm van de Xenos gehad die niet goed aansloot en daar liep de biscuitmix tussendoor.

3

Re: Open bakring

heb je t bakblik ook opgemeten????
want ik heb laatst een bakblik van 20 cm gekocht,  kom ik thuis en na het op meten bleek hij 18 cm te zijn.

"doot maar normaal dan duisse gek genôg"

4

Re: Open bakring

Ja dat heb ik gedaan, klopt inderdaad niet altijd. Mijn kookpan staat nu in de oven. Aangezien het een pan is van een vrij duur set ben ik een beetje bang....

5

Re: Open bakring

op hoop van zegen dan maar... ;)

ik heb nu die van 18 in de oven staan of was het nou 20 hahahhaha :think:  :think:

"doot maar normaal dan duisse gek genôg"

6

Re: Open bakring

Het is gelukt! Ik merkte allen zojuist met het snijden dat de pan iets taps loopt maar ach, kniesoor die daarop let :-)

7

Re: Open bakring

Ik heb zo'n verstelbare bakring, die kan van 16 tot 32 cm verschoven worden, en die heeft dus geen bodem.
Ik zet hem op een vlakke ovenplaat. Waarop ik drie lagen bakpapier heb gelegd, mijn mix is er nog nooit onderuit gelopen.

Ontzettend bedankt voor alle inspiratie!