Onderwerp: lekkere pruimentaart
Ik had vorig weekend een kistje pruimen gehad. Heerlijk
Maar met zoveel rijpe pruimen moet je wel wat doen.
Er is al heerlijk van gegeten. Ik heb er jam van gekookt. En ik heb er een taart/cake van gebakken. Die is al helemaal op, maar nu zit gewoon een nieuwe in de oven. Het is een recept dat ik van het web heb geplukt. Lekker eenvoudig en erg lekker
Hier is het recept:
In 1 uur klaar
Ingrediënten:
• 200 gram zelfrijzend bakmeel
• 200 gram witte basterdsuiker
• 200 gram boter
• 4 eieren
• ongeveer 14 pruimen, ik heb opal gebruikt
• 2 zakjes vanillesuiker
• 1 theelepel kaneel
• 1 theelepel zout
• pruimenjam of abrikozenjam om te bestrijken
Bereidingswijze
- Roer boter, suiker, zout, vanillesuiker en kaneel romig.
- Doe een voor een de eieren er door.
- Daarna bakmeel er door roeren.
- Pruimen halveren en pit eruit halen.
- In lage bakvorm beslag doen en de pruimen er bovenop leggen.
- Dit ongeveer 40 minuten in de oven op 160 graden C. (Bij mij moest hij langer.)
- kijk met een satéprikker of de cake gaar is.
- Uit de oven bestrijken met de jam.
Hier een foto zoals hij er uit zag voor hij de oven in ging:
hier is de foto van de gebakken versie:
De vorm die ik heb gebruikt is 20x20. Ik snijd hem in vierkantjes.
Toef slagroom erop en smullen maar!!