1

Onderwerp: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

Wie van jullie was op de beurs en weet het recept van zijn overheerlijke botercrème? Ik was op tijd om te proeven, maar toen had hij zijn praatje al gedaan!

Re: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

Lees even mee

3

Re: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

Niemand???

4

Re: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

misschien moet je is kijken bij tros cupcakecup

5

Re: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

op pagina van T&T kan je vraag stellen aan Robert

6

Re: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

eerlijk gezegd.... hij was nogal onsamenhangend... :o
we hebben 2 verschillende sessies staan luisteren, maar er was geen touw aan vast te knopen....
Er gaat banketbakkersroom door, zoveel is me duidelijk geworden.
Ik denk dat het is als Zwitserse room :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7

Re: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

Carien schreef:

eerlijk gezegd.... hij was nogal onsamenhangend... :o
we hebben 2 verschillende sessies staan luisteren, maar er was geen touw aan vast te knopen....
Er gaat banketbakkersroom door, zoveel is me duidelijk geworden.
Ik denk dat het is als Zwitserse room :)

Hi hi, snap wat je bedoelt...
Gelukkig kom ik ook uit Brabant en kon ik daarom zijn dialect wel goed verstaan  :lol:

8

Re: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

Op de FB-pagina van Taart en Trends staat ergens als antwoord op een soortgelijke vraag dat ze in de loop van deze week een link naar de recepten krijgen van Robèrt en die zullen plaatsen.
Ff geduld dus ;-)

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

9

Re: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

Owkee....

10

Re: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

nou, het accent was niet zozeer het probleem hoor ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

11

Re: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

Carien schreef:

nou, het accent was niet zozeer het probleem hoor ;)

Snap ik....
Hij vertelde erg warrig.

12 Laatst bewerkt door mamski (08-10-2013 08:06)

Re: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

Ik heb ook wat moeite met de man.
Het zal best een bovenste beste goederik zijn,
zo kwam hij op de beurs niet over.
Ik sta bij een stand te kijken, staat hij ineens schuin naast me.
Ik zeg:Mag ik van de gelegenheid gebruik maken en zeggen dat ik van het programma genoten heb. Ik haalde al adem maar ..
Oh van heel holland bakt (klonk erg verwaand)
Ik zeg ja, ik vond het geweldig leuk om te zien.
Hij zegt o zonder me aan te kijken en dat was het.
Het was bij de stand van Georgie Godbold met de Sugar Wobblies, hij stond tegen zijn "leerling" te wijzen en te zeggen wat hij mooi vond en zo netjes enz enz.
Georgie vroeg tot 2 keer toe aan hem of hij in het engels wou praten, maar nee hoor, meneer keurde haar geen blik waardig.
Ik heb toen maar veertaald voor haar.
Nou geef mij Rudolph maar, veel mensvriendelijker.

en nogmaals, zo is hij misschien niet, maar op dat moment op de beurs wel.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

13

Re: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

hij was nogal moe begreep ik, van zijn meester-titel halen afgelopen week..... maar goed, dan moej nie komen :think:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

14 Laatst bewerkt door @ppeltje (11-10-2013 12:49)

Re: BC Robèrt van Beckhoven. Recept???

Het eerste wat Robert liet proeven was zwitserse room. (100 gram slagroom op 80 gram banketbakkersroom)

Het tweede wat hij liet zien en proeven was een crèmeux van passievrucht.
Eens even kijken of ik het recept nog uit mijn hoofd weet...:

2 blaadjes gelatine (minimaal 20 minuten weken in koud water)
100 gram passievruchtensap
80 gram suiker
2 eieren, losgeklopt
150 gram boter

Kook het sap samen met de suiker. (niet te veel roeren)
Voeg vervolgens van het vuur af het ei al roerend erbij.
Verwarm weer tot 80ºC.
Los de uitgeknepen gelatine blaadjes op in het mengsel en giet het over de boter.
Laat dit staan tot de boter zacht wordt. (nog niet te veel roeren)
Roer vervolgens het geheel door tot een glad geheel.

Je kunt dit gebruiken als een dun laagje tussen een taart of als toplaagje op de taart.

Succes ermee!

Ik had overigens het idee dat hij zo veel kennis in zijn hoofd heeft dat het niet altijd in de juiste volgorde eruit komt...
Maar ik kon hem nog wel volgen. (misschien omdat ik zelf net zo warrig ben soms.  :lol: )

Dat is toch een TAART waard!