1

Onderwerp: chocolade biscuit met aardbeien jam

Wie ow wie heeft er ervaring mee of wat heb ik fout gedaan. :think:

Ik heb een chocoladebiscuit gebakken met de mix van funcakes helemaal goed gelukt (poeh poeh) .
ik heb er 2 vullingen in gedaan 1x bonbonblocvulling en 1x aarbeienjam vulling . Nou had ik het idee dat de jam helemaal in de biscuit trok en erg nat werd.

Wat doe ik fout of is dit normaal???

"doot maar normaal dan duisse gek genôg"

Re: chocolade biscuit met aardbeien jam

Heb je je biscuit getrempreerd (of hoe je het ook schrijft)?
Mijn ervaring is dat de natte vulling er dan minder in trekt.

3

Re: chocolade biscuit met aardbeien jam

nee ik heb niet getrempeerd doe ik bij vanille biscuit ook nooit omdat ik de biscuit niet te droog vind

"doot maar normaal dan duisse gek genôg"

4

Re: chocolade biscuit met aardbeien jam

Je zou eerst een dun laagje botercrème kun smeren en daarbovenop de jam.

5

Re: chocolade biscuit met aardbeien jam

dat is natuurlijk een goede tip jolien djw maar .....
1....ik ben totaal geen fan van botercrème
2....er komt natuurlijk nog n laag biscuit boven op

"doot maar normaal dan duisse gek genôg"

6 Laatst bewerkt door grietje (03-10-2013 15:55)

Re: chocolade biscuit met aardbeien jam

Ik smeer ook vaak een heel dun laagje botercreme onder jam. Het is bijna niets, maar het voorkomt wel dat de jam in de biscuit trekt.
Dat kun je ook doen met de laag die erop komt. Even op zijn kop leggen en dun insmeren.
Je zou anders ook een heel dun laagje van de andere vulling kunnen gebruiken. In dit geval je bonbonbloc vulling.

Groetjes Gerien

7

Re: chocolade biscuit met aardbeien jam

ja dat komt al iets dichterbij die oplossing dank je wel Grietje.

Soms denk ik och dat ik er zelf niet aan gedacht heb, maar ja bij de vanille biscuit heb ik er totaal geen last van

"doot maar normaal dan duisse gek genôg"

8

Re: chocolade biscuit met aardbeien jam

Smeer je, je taart ook niet af met botercrème dan?
Het hoeft namelijk maar een héél dun laagje te zijn, daar zul je nauwelijks wat van proeven.

9 Laatst bewerkt door smikkelke (03-10-2013 17:21)

Re: chocolade biscuit met aardbeien jam

jawel afsmeren doe ik wel met botercrème en zelfs daar ben ik een alternatief voor aan het zoeken.
ik smeer dan wel met de 1:1

"doot maar normaal dan duisse gek genôg"

10

Re: chocolade biscuit met aardbeien jam

Een dun laagje chocolade ganache onder de jam?
En daarmee ook afsmeren  :9

11

Re: chocolade biscuit met aardbeien jam

mmmh djw ik denk dat het dit gaat worden ook voor het afsmeren    :9

"doot maar normaal dan duisse gek genôg"