1

Onderwerp: Eerste taarten

Tijdje terug gemaakt en nu eindelijk gevonden hoe ik moet posten. Ik ben nogal ongeduldig met uitproberen dus als ik iets zie wil ik het ook meteen doen  :rolleyes:
Vandaar dat ik voor deze taart plotseling wat mee smullers moest uitnodigen ;)
http://www.mijnalbum.nl/Foto650-R3JVC6MY.jpg
Ben vooral trots op mijn superstrakke ganache! Gevuld met opgeklopte ganache en frambozenmousse.
http://www.mijnalbum.nl/Foto650-YUXFCKA8.jpg

En dan nog een simpele last minute slagroomtaart. Mijn moeder vond een taart leuker dan een bloemetje en wie moest dat bakken...  :Y Dus niet mijn grootste trots maar Anne (die in het ziekenhuis ligt na long operatie) was er blij mee :)
http://www.mijnalbum.nl/Foto650-6JJCC3IR.jpg
Nog wel wat problemen ervaren met afsmeren met gewone slagroom: keurig rustig opgeklopt, mooi en glad. Maar bij het afsmeren lijkt het toch wat te schiften... Iemand suggesties?

2

Re: Eerste taarten

Denk dat niemand het erg vond om mee te smullen!
Ziet er erg mooi en lekker uit

Sorry ik werk nooit met het afsmeren van gewone slagroom dus hopelijk kan iemand anders je daar mee helpen

3 Laatst bewerkt door Jolly-Joycie (02-10-2013 10:11)

Re: Eerste taarten

Vooral die ganachetaart ziet eruit om van te smullen!

Wat betreft de slagroom:

- was je biscuit goed afgekoeld? Door temperatuurverschil wil de slagroom nog weleens gaan schiften
- had je een zakje klopfix door de slagroom gedaan? Dat zorgt ervoor dat t wat beter stijf blijft zonder er een raar smaakje aan te geven o.i.d.

Ohja en voor t geval je een beginner bent: noooooit met slagroom afsmeren als je vervolgens de taart nog met fondant wilt bekleden: dan smelt je bekleding ervanaf... wilde t toch even zeggen om teleurstelling te voorkomen  :x

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd!
www.loveatfirstbite.nl

4

Re: Eerste taarten

Misschien kan het inderdaad temperatuurverschil geweest zijn, klopfix zat er wel in. Zoals ik al zei: vrij ongeduldig haha :D Tel daarbij op dat hij binnen een middagje gebakken en versierd moest worden...

Thanks voor de tip over slagroom en fondant combi, ik had al begrepen dat dat heel erg zonde is! Morgen ga ik mn eerste fondant taartje proberen en er staat al botercreme klaar om mee af te smeren. :Y

5

Re: Eerste taarten

Superganachetaart!

Voor de slagroom... die kan je ook aanvetten met mascarpone, wordt ie ook gelijk een stuk steviger en is superlekker! Ik heb nog nooit meegemaakt dat alleen slagroom gaat schiften...