1

Onderwerp: toef op cup cake

Hallo....

Misschien n stomme vraag maar waar maken jullie de toeven mee op de cup cakes?
Is dat alleen met botercreme of bestaan daar ook andere dingen voor....
Kan t ook met icing?
Wil eens wat gaan proberen het weekend.

Hoor graag van jullie

Groetjes nadine

2

Re: toef op cup cake

Als je met icing Royal icing bedoeld, dan zeg ik niet doen; RI wordt namelijk kei hard en dat is niet lekker op een cc.
Je kunt botercreme gebruiken, op verschillende manieren klaargemaakt en met verschillende smaakjes er door. Maar je kunt ook cream cheese gebruiken, of bavarois, of slagroom, of banketbakkersroom.
Mogelijkheden genoeg dus.
Persoonlijk vind ik een toef van Italiaanse merengue botercreme erg lekker en ik doe dan wat jam oid in de cupcake. Deze kun je dan buiten de koelkast bewaren, waardoor de toef niet zo heel hard wordt.

Dat is toch een TAART waard!

3

Re: toef op cup cake

Maar met een toef van cream chees, slagroom, bavarois of banketbakkersroom moeten ze wel in de koelkast.
Dat vind ik nooit zo bevorderlijk voor de cc zelf.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

4

Re: toef op cup cake

Dankje wel voor de tips.......

Re: toef op cup cake

Er is ook een website, cupcakerecepten.nl, daar staan heel veel (makkelijke) toef recepten op.

6

Re: toef op cup cake

Thanks.....dat is n goeie.....

Re: toef op cup cake

Als we t dan toch over cupcake-toeven hebben: heeft iemand nog de truc om ze mooi te dpuiten? Ik ben echt geen groentje als t gaat om spuitwerk maar op de een of andere manier krijg ik ze nooit zo mooi als sommigen hier op t forum

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd!
www.loveatfirstbite.nl

8

Re: toef op cup cake

via Google, op youtube staan verschillende filmpjes, dan kun je de technieken bekijken.

9

Re: toef op cup cake

Mijn kinderen zijn dol op een toef van (witte) ganache opgeklopt. Ik gebruik dan de verhouding 1:1, anders wordt hij te stevig.

10

Re: toef op cup cake

anja66 schreef:

Mijn kinderen zijn dol op een toef van (witte) ganache opgeklopt. Ik gebruik dan de verhouding 1:1, anders wordt hij te stevig.


dus bv 250ml slagroom en 250gram witte chocolade...


zal dat ook eens proberen, had ook eens (opgeklopte) witte choco ganache gemaakt nav het forum,
en zou 1:3 moeten,

maar dat was idd veel te stevig voor de vulling! (en zoet!!)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

11

Re: toef op cup cake

Vanillecreme met oreokruimeltjes... :9

Meer zien? Op m'n pagina deel ik mijn creaties, how to's en mijn favoriete recepten! & sinds kort vogel voederTAARTEN!
www.facebook.com/EllCake

12

Re: toef op cup cake

hoe maak jij de vanille creme dan?


(van botercreme vind ik nl niet lekker)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

13

Re: toef op cup cake

Siena schreef:
anja66 schreef:

Mijn kinderen zijn dol op een toef van (witte) ganache opgeklopt. Ik gebruik dan de verhouding 1:1, anders wordt hij te stevig.


dus bv 250ml slagroom en 250gram witte chocolade...


zal dat ook eens proberen, had ook eens (opgeklopte) witte choco ganache gemaakt nav het forum,
en zou 1:3 moeten,

maar dat was idd veel te stevig voor de vulling! (en zoet!!)

Ja, ik doe voor een toef 250ml slagroom met 250ml witte chocolade. Ik vind het zelf nog steeds erg zoet, maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak.

14

Re: toef op cup cake

Siena schreef:

hoe maak jij de vanille creme dan?


(van botercreme vind ik nl niet lekker)

Met dit recept:
Ingrediënten
45 gram bloem
240 ml melk
200 gram roomboter (ongezouten)
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
Bereiding
Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt draai je het vuur lager.
Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg. Je kunt dit controleren door een houten prikker in het mengsel te steken, deze blijft rechtop staan als het mengsel goed is. Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Terwijl het mengsel staat af te koelen klop je in een andere kom de boter luchtig. Voeg dan de poedersuiker en het vanille extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen.
Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door. Zet de kom dan weer in de koelkast, ongeveer een half uur. Daarna is je vanillecrème klaar voor gebruik!

En als het heel simpel wil doen:
Botercrememix van Funcakes (vind ik absoluut niet boterig) met verse vanille en ongezouten grasboter (vind ik lekkerder dan roomboter)

Meer zien? Op m'n pagina deel ik mijn creaties, how to's en mijn favoriete recepten! & sinds kort vogel voederTAARTEN!
www.facebook.com/EllCake