Siena schreef:ik zie al hoe de dikkere afsmeer laag komt, je draait je taarten niet om.
Misschien dus een tip voor een mooi gladde bovenkant!
(heb je gelijk veel minder nodig om af te smeren)
De panterprint cake moest juist een lekkere laag op komen dus dat heb ik gedaan.
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=230212
(Hier kun je ook de how to vinden)
Ik had deze cake overigens wel omgedraaid (dacht ik), maar aan de foto's te zien.. misschien in alle haast vergeten; had het erg druk toen.
Bij de regenboogtaart heb ik alle lagen op maat gesneden dus de bovenkant was mooi glad. Dit is inderdaad de taart waarop je een flinke laag botercreme ziet. Ook dit was wens bij de bestelling. Je kunt ook zien dat hoe meer naar het midden toe, hoe dikker de laag is. Er is een kleine bolling in gekomen. Was niet helemaal de bedoeling, maar het effect was wel leuk dus dat heb ik zo gelaten.
De vulling is allemaal botercreme. Lijkt me ontzettend machtig, maar volgens de beschrijving die ik had gevonden (pinterest) moest dat, want dan is het contrast van het witte met de kleuren mooier. Het was een monstertaart om te maken; 7 lagen en iedere laag moest 20 min de oven in.. Reken maar uit hoe lang ik bezig ben geweest
Dus vandaar dat je die laag ziet! Normaal gesproken doe ik het ook wat dunner hoor (ik vind het ook minder lekker), maar als iemand daarom vraagt dan vind ik het geen probleem om dit te doen voor iemand.
Wat betreft de tip voor het omdraaien: bedankt maar meestal doe ik dat ook hoor, als ik een hele strakke taart wil dan. Ik vind juist die bolling er leuk in dus als ik dat wil, dan draai ik hem inderdaad niet om, of ik creëer die met de botercreme. 
Vegetables are a must on a diet. I suggest carrot cake, zucchini bread, and pumpkin pie ;)
http://www.detaartenvandejuf.nl/