1

Onderwerp: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

Ik ondervind het steeds weer, dat mijn cake helemaal bol staat. Voor mijn huis tuin en keuken cake niet erg, maar ik moet zoveel wegsnijden als het biscuit voor een mooie deco taart is. Heeft er iemand suggesties?
Ik gebruik de biscuit mix overigens

Groetjes Sam

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

Waarschijnlijk bak je op een te hoge temperatuur

Wat doe je precies?

I never met a calorie I didn't like....

3

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

Ik volg eigenlijk gewoon de info die op de verpakking staat.
1 temperatuur.
Lees net ergens dat ik de temperatuur moet laten oplopen, ervaring mee?

4

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

ik had het ook, tot ik op lagere temp ging bakken!

nergens meer last van, mooi vlak.

(zelf even uitproberen wat voor jou de beste temp is, ovens kunnen flink verschillen.
ik bak nu op 130gr constant, wel wat langere baktijd)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

5

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

Beter langer bakken op laag, dan kort op hoog  ;) . Weet niet wat voor oven je hebt, maar als je hetelucht bakt is het al snel te hoog. Zeker voor een biscuit. Ik bak overigens op 1 temperatuur. Veel te veel gedoe om steeds de temp op te laten lopen  ;)

6

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

Superinfo dames, ga van het weekend weer bakken en meteen op een graadje lager!

Bak overigens idd op hetelucht.
nu dus wat langer en lager.

Zou zo fijn zijn!

thanx

7

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

Ik bak dus hetelucht en maximaal op 160 gr. Mijn biscuit komt er redelijk vlak uit. Een biscuit van 25 cm, bv, gaat er wel 50-55 minuten in

8

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

Maar wat bak je nu
een CAKE of een BISCUIT
Want dat zijn toch echt 2 verschillende dingen.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

9

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

zowel cake als biscuit bak ik op 140 hete lucht continu....
een enkel graadje lager is vast niet genoeg ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

10

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

Helaas,
eerste versie is niet gaar in het midden. 55 min op 145graden
tweede 55 min op 150 graden. ook niet helemaal gaar in het midden. 27,5 cm doorsnee rond biscuit.
Heb voor 1 taart maar het beste van 2 genomen.


Iemand nog suggesties?

11

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

Hij was wel mooi glad aan de bovenkant, dus daarvoor mijn dank. Nu de binnenkant nog :-) :/

12

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

Ik voer altijd op, eerst 10 min op 125, dan 10 min op 150 en de rest tijd op 170 graden. Bij mijn oven is dat voor 24 cm rond nog ca 25 min. Gegarandeerd vlak !

13

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

Mijn ervaring bij biscuitmix, Geen hetelucht, maar boven onder functie gebruiken! Ik hoef niks vlak te snijden.

14

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

misschien een rare vraag, maar hoe oud is je oven?
Ik heb namelijk een hele oude oven en had er ook steeds problemen mee. Nu blijkt dat mijn oven als ik hem op 140 graden zet van binnen zeker 150 graden is. Nu ik dit weet gaat het veel beter.

Verder bak ik ook met oplopende temperaturen net als Hope!
Hoop dat het lukt de volgende keer!

15

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

Ik bak ook met de mix en een heteluchtoven op 160 graden. Hij bolt in het midden wel op, maar als ik hem uit de oven haal dat laat ik hem even op een bord op de (oorspronkelijke) bovenkant afkoelen (vervolgens gaat hij verder afkoelen op een rooster) en dan valt de bolling grotendeels weg. De oorspronkelijke onderkant wordt de bovenkant van de taart want die is goed recht, maar dat wist je denk ik al.

De tip van het gebruiken van de boven-onder functie ga ik maar eens proberen, ben wel benieuwd of dat veel scheelt. Mijn cupcakes komen ook vaak krom uit de oven, misschien dat dat zo ook scheelt.

Bedankt voor de tip!

Groetjes, Marleen!
Neem ook eens een kijkje op mijn blog voor veel zoete (on)zin: www.zoetezinnen.nl

16

Re: Berghoge cake, helaas ongewild, liever vlak!

Toch wat langer bakken denk ik. Ik bak op 160 graden (boven onder warmte). Gebruik geen mix, maar weet niet of dat verschil maakt.
Een taart van 20 gaat er bij mij al 50 minuten in. Een taart van 28 toch zeker 60. Dan prik ik een keer met een breinaald. Nite helemaal droog? 5-10 minuten erbij.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym