1

Onderwerp: Slagroom taart

Hooii

Ik heb een vraagje ik wil
Graag een slagroom taart maken maar nu is mijn vraag wat moet ik gebruiken om me taart te decoreren met slagroom. En te vullen met slagroom. Kan ik het kant en klaar halen of moet ik iets metelkaar mixen.?..

Re: Slagroom taart

Ik maak een gewoon biscuit (net als je marsepein taart). Snij hem 2x door, trempereer de onderste laag en vul deze met slagroom. Dan tussenstuk erop, trempereren en dan jam.
Dan smeer ik hem af met slagroom. De zijkant doe ik wisselend, de ene keer nougatine (nootjes), chocolade, net hoe m'n pet staat. Tot slot spuit ik er grote toeven slagroom op en garneer hem met vruchtjes en chocolade.

Als slagroom gebruik ik uit een pakje, deze sla ik dan zelf stijf met klopklop en 10% suiker.
Dus géén kant en klare slagroom, mijn ervaring is dat zelfgemaakte véél lekkerder en steviger is.

3

Re: Slagroom taart

Ik zou wel klopfix door de slagroom kloppen, ivm terug lopen! Succes een slagroom taart is leuk om te maken!

4

Re: Slagroom taart

Dankjewell voor jullie tips.. Maar met slagroom bedoelen jullie verse slagroom van 200/250 gram en die mixen met klopfix en suiker?.. Hoeveel klopfix heb ik nodig

Re: Slagroom taart

Op het zakje van de klopfix staat de hoeveelheid: 1 per 250 gram dacht ik.

6

Re: Slagroom taart

Om echt lekkere slagroom te maken (dat vind ik tenminste) kun  aangevette slagroom maken(staat hier links bij de recepten). Dan heb je ongeveer de slagroom die de banketbakker ook gebruikt. Iets voller van smaak, en lekker stevig. (En natuurlijk heel slecht voor de lijn).