1 Laatst bewerkt door Jessi bakt (23-08-2013 14:58)

Onderwerp: Frambozen-citroen cakejes...

Lekker cakejes gebakken! Met verse frambozen en citroenrasp, heerlijk! Ook de topping is super lekker, citroen-creamcheese-frosting...
Gemaakt in een super leuke bakvorm die ik voor mijn verjaardag kreeg vorige weekhttps://sphotos-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1235547_596199103765686_1775763711_n.jpg

2

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Ziet er ook heerlijk uit en een leuke vorm!

3

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Ziet er lekker uit, en wat een leuke vorm!! :)
Enig idee van welk merk deze is?
En heb je een recept?

4

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Marlotte schreef:

Ziet er lekker uit, en wat een leuke vorm!! :)
Enig idee van welk merk deze is?
En heb je een recept?

ziet er zeer goed/lekker uit :Y
ik ben ook benieuwd naar het bakblik. :o

5

Re: Frambozen-citroen cakejes...

jummie, de titel klonk al heerlijk.....en dan zien ze er ook nog eens heerlijk uit   :9

bakken met Chez-Ami
www.facebook.com/chezami.nl binnenkort online op www.chezami.nl

6

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Marlotte schreef:

Ziet er lekker uit, en wat een leuke vorm!! :)
Enig idee van welk merk deze is?
En heb je een recept?

Het is een siliconen bakvorm van het merk Lekue, leuk is ie hé!

Dit is (in het kort) het recept:
100 gram boter romig kloppen, 250 gram poedersuiker erbij en geraspte schil van 1 citroen, als alles goed gemengd en geklopt is doe je er 100 gram roomkaas door en klop je het nog even op, dat is de topping.
het beslag is 200 gram zachte boter, 200 suiker, snufje zout, geraspte schil van 2 citroenen, 4 eieren, 200 gram zelfr. bakmeel, doosje frambozen. 15 minuten bakken op 175 graden

7

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Jessi bakt schreef:
Marlotte schreef:

Ziet er lekker uit, en wat een leuke vorm!! :)
Enig idee van welk merk deze is?
En heb je een recept?

Het is een siliconen bakvorm van het merk Lekue, leuk is ie hé!

Dit is (in het kort) het recept:
100 gram boter romig kloppen, 250 gram poedersuiker erbij en geraspte schil van 1 citroen, als alles goed gemengd en geklopt is doe je er 100 gram roomkaas door en klop je het nog even op, dat is de topping.
het beslag is 200 gram zachte boter, 200 suiker, snufje zout, geraspte schil van 2 citroenen, 4 eieren, 200 gram zelfr. bakmeel, doosje frambozen. 15 minuten bakken op 175 graden


Bedankt voor het recept! Ik heb de vorm vandaag ook gelijk gekocht, hij is echt super leuk!

8

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Ziet er heerlijk uit! Ook maar eens proberen!  :thumb:

Meer zien? Op m'n pagina deel ik mijn creaties, how to's en mijn favoriete recepten! & sinds kort vogel voederTAARTEN!
www.facebook.com/EllCake

9

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Mag ik vragen waar je de vorm gekocht hebt?

Groetjes, Avy
`Herinner je gisteren, Droom van morgen, Maar leef vandaag`

10

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Avy schreef:

Mag ik vragen waar je de vorm gekocht hebt?

Ik heb hem gekregen, maar ik hoorde dat hij bij intratuin te koop zou zijn

11

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Jessi bakt schreef:
Avy schreef:

Mag ik vragen waar je de vorm gekocht hebt?

Ik heb hem gekregen, maar ik hoorde dat hij bij intratuin te koop zou zijn


Bedankt voor je reactie terug! Ga ik daar eens kijken, vind hem nl superleuk!

Groetjes, Avy
`Herinner je gisteren, Droom van morgen, Maar leef vandaag`

12

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Oh, die vind ik leuk! Een soort cupcake in de vorm van een taartpunt, hebbe!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

13

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Ik heb de vorm helaas niet kunnen vinden  :nooo   :nooo
iemand nog een idee waar hij te koop is?

En misschien dat iemand nog een lekker receptje weet?

Groetjes, Avy
`Herinner je gisteren, Droom van morgen, Maar leef vandaag`

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Hallo,

Ik weet toevallig dat deze bakvorm op keukenmachineshop.nl te vinden is. Als je zoekt op 'Lekue'
Verder zag ik hem laatst in een vestiging van Cook&Co liggen, alleen daar hebben ze hem niet op de website.

15

Re: Frambozen-citroen cakejes...

MadameBaktaart schreef:

Hallo,

Ik weet toevallig dat deze bakvorm op keukenmachineshop.nl te vinden is. Als je zoekt op 'Lekue'
Verder zag ik hem laatst in een vestiging van Cook&Co liggen, alleen daar hebben ze hem niet op de website.


Besteld  :Y  :Y

dankjewel voor de reactie!
Nu lekkere receptjes uitproberen :9

Groetjes, Avy
`Herinner je gisteren, Droom van morgen, Maar leef vandaag`

16

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Ik heb vandaag de cake-jes gebakken volgens het recept
15 min is in mijn over te kort, dus heb ze wat langer laten staan, ong 20/25 min

het was de eerste keer dat ik iets in een siliconen vorm bak en ik vind ze er aan de zijkanten wat flets uitzien, is dat altijd zo bij een siliconen vorm? of heeft dat met invetten te maken

de smaak was verder goed :9

Groetjes, Avy
`Herinner je gisteren, Droom van morgen, Maar leef vandaag`

17

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Ik heb vandaag de cake-jes gebakken volgens het recept
15 min is in mijn over te kort, dus heb ze wat langer laten staan, ong 20/25 min

het was de eerste keer dat ik iets in een siliconen vorm bak en ik vind ze er aan de zijkanten wat flets uitzien, is dat altijd zo bij een siliconen vorm? of heeft dat met invetten te maken

de smaak was verder goed :9

Groetjes, Avy
`Herinner je gisteren, Droom van morgen, Maar leef vandaag`

18 Laatst bewerkt door Jessi bakt (19-09-2013 16:08)

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Avy schreef:

Ik heb vandaag de cake-jes gebakken volgens het recept
15 min is in mijn over te kort, dus heb ze wat langer laten staan, ong 20/25 min

het was de eerste keer dat ik iets in een siliconen vorm bak en ik vind ze er aan de zijkanten wat flets uitzien, is dat altijd zo bij een siliconen vorm? of heeft dat met invetten te maken

de smaak was verder goed :9

Ik weet niet wat je met flets bedoeld bleek misschien? Bij mij waren ze wel mooi goud-geel zeg maar... Invetten hoeft niet.

19

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Jessi bakt schreef:
Avy schreef:

Ik heb vandaag de cake-jes gebakken volgens het recept
15 min is in mijn over te kort, dus heb ze wat langer laten staan, ong 20/25 min

het was de eerste keer dat ik iets in een siliconen vorm bak en ik vind ze er aan de zijkanten wat flets uitzien, is dat altijd zo bij een siliconen vorm? of heeft dat met invetten te maken

de smaak was verder goed :9

Ik weet niet wat je met flets bedoeld bleek misschien? Bij mij waren ze wel mooi goud-geel zeg maar... Invetten hoeft niet.


Als je in een bakblik bakt krijg je een lekker krokant korstje. Nu had ik dat niet. Misschien de over iets hoger zodat ze er dan niet langer in hoeven?
Ze waren inderdaad bleek aan de zijkant en bovenop juist mooi bruin.

Groetjes, Avy
`Herinner je gisteren, Droom van morgen, Maar leef vandaag`

20

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Ziet er erg leuk uit!

Deze hobby is geweldigggggg!!!!

21

Re: Frambozen-citroen cakejes...

@Avy ik heb de Lekue taartpuntenvorm ook bij "die winkel" besteld en
al twee keer gebakken met goed resultaat. Ik bak glutenvrij met Doves
Zelfr bakmeel 30 min op 160gr hetelucht.
Volgens het boekje wat bij de vorm zit moet je de vorm de eerste keer invetten. Daarna hoeft dit niet meer. Door het invetten leken de punten wel iets bruiner.
Ik vind het zo'n leuke vorm en geeft veel leuke mogelijkheden.

Morgen ben ik van plan om voor het eerst de roomkaastoef te gaan maken
vlgs het recept van Jessi. Ben benieuwd hoe die smaakt...
Dankjewel voor de recepten en tips. _
Veel plezier allemaal met de mooie taartvorm.
Groetjes, Riny

Ik kook en bak glutenvrij :-))

22

Re: Frambozen-citroen cakejes...

Vissertjuh schreef:

@Avy ik heb de Lekue taartpuntenvorm ook bij "die winkel" besteld en
al twee keer gebakken met goed resultaat. Ik bak glutenvrij met Doves
Zelfr bakmeel 30 min op 160gr hetelucht.
Volgens het boekje wat bij de vorm zit moet je de vorm de eerste keer invetten. Daarna hoeft dit niet meer. Door het invetten leken de punten wel iets bruiner.
Ik vind het zo'n leuke vorm en geeft veel leuke mogelijkheden.

Morgen ben ik van plan om voor het eerst de roomkaastoef te gaan maken
vlgs het recept van Jessi. Ben benieuwd hoe die smaakt...
Dankjewel voor de recepten en tips. _
Veel plezier allemaal met de mooie taartvorm.
Groetjes, Riny


Dankjewel voor de reactie, dat ga ik dan ook maar eens proberen en misschien dan toch iets invetten
Vind de vorm inderdaad zo leuk en hij geeft zoveel mogelijkheden
groetjes, Avy

Groetjes, Avy
`Herinner je gisteren, Droom van morgen, Maar leef vandaag`