Ik heb een recept van smulweb deze keer. Er staat:
Ingrediënten
1/2 pak of rol biscuitjes (de goedkoopst mogelijke)?
100 gram witte basterdsuiker?
100 gram margarine of boter (ik gebruik aktijd plantaardige margarine)?
25 gram cacao (3 eetlepels)?
1 zakje vanillesuiker (is niet absoluut noodzakelijk)?
1 ei
Ik heb overal het dubbele van genomen. Gewone blue band margarine genomen, volgens mij. Heel langzaam zacht laten worden.
En dan het volgende gedaan:
Bereidingswijze
Meng de cacao, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar en roer tot ergeen klontjes meer inzitten. Doe dit samen met de boter in een pan en zet dit op een klein vuur. Klop ondertussen het ei en bekleed een (cake-)vorm (of plastic bakje of iets dergelijks) met plasticfolie. Nu kun je ook de biscuitjes verkruimelen. Roer het boter-suikermengsel regelmatig door. Als de suiker min of meer opgelost beetje afkoelen en meng dan alles (dus ook het ei)door elkaar. Stop dit in de vorm en laat het 1 nacht in de koelkast staan.
Ik heb het misschien niet lang genoeg laten afkoelen, voordat ik alles door het boter-suikermengsel deed. Kan dat een oorzaak zijn misschien?