lieke-webbie schreef:elstaart schreef:@Lieke: Van welke wil je het weten?
Graag van de walnoten en de pure chocolade als dat zou mogen, dat zijn mijn favoriet, maar zou het ook niet erg vinden als je ze allemaal zou willen delen.
Zie hier!!!!
Ze zijn heel erg makkelijk. Ik heb een erg lekker basis recept voor de cupcakes. Komt van een plaatselijke boerderij (Groningen). Hoop dat jij ook een heerlijk basis recept hebt. Daarnaast doe ik er gesmolten chocolade in. Hoe simpel kan het zijn hè! Ik doe dit altijd met extra pure (van bijv de AH, maar ook de Lidl is lekker) of de bittere. Ik smelt een heleboel au bain marie. Hoe meer, hoe lekkerder. Je kent misschien die grote blokken van de AH wel, zo'n hele reep doe ik in de cupcakes en de topping. Als je de chocola au bain marie hebt, even laten afkoelen. Ik doe het op gevoel, maar gok een haf uurtje. Daarna doe ik het voorzichtig en al spatelend er door. Dat is denk ik de truc. (blijkt je cake te droog achteraf, doe er dan de volgende keer war water bij; hoeft in principe niet hoor)
Ik heb ook een heerlijk basis topping van diezelfde boerderij, maar het kan ook gewoon met boter en poedersuiker. Zorg dat de au bain marie gesmoten chocolade nog wat meer afgekoeld en spatel/mix dit door je boter crème. Je krijgt nu een heerlijk smeuïge topping. Nog wat choco bolletjes erop en klaar! Ik ben nu op zoek naar een recept dat ik er ook nog een vloeibare vulling erin kan doen.... lekker!
Walnoten: Zelfde basisrecept + fijngemalen walnoten (nu bij de Lidl te koop) + een extra schepje water (2 of 3 eetlepels) zodat de cake niet droog wordt. Klaar! Kan je eventueel ook in de topping doen of je doet verkruimelde stukjes erom. Nog even handig om te weten. Voordat je begint, de walnoten even in de pan. Geeft even wat meer smaak af. Succes!!!! Laten jullie nog even weten of ze lekker waren?
Dit weekend wil ik lavendelcakes en chocolade caramel cakejes maken.