1

Onderwerp: spoedvraagje bbr van dr oetker

Ik heb een pakje bbr van dr oetker voor me. En natuurlijk wil ik de romige versie maken.

Maar......

Als ik de gewone wil maken moet ik 400ml water gebruiken.

Voor de romige staat er;
voor een extra romige  bbr kunt u 400ml water vervangen door 350ml water en 250ml slagroom



Dit klopt toch niet!  dan heb ik 600ml vocht ipv 400ml.

Ik denk dat ik een "misdruk" heb.
Weet iemand welke verhouding water/slagroom ik wél moet gebruiken.
Wil vandaag nog m'n taart vullen, dochter is morgen jarig.
Hoop dat iemand me kan helpen.

2

Re: spoedvraagje bbr van dr oetker

Ik heb geen idee eigenlijk..die gebruik ik nooit.
Wil je een lekker alternatief..dan zou ik deze eens proberen..echt yummy!

Van Laura's Bakery:

Dit overheerlijke recept voor vanillecrème is echt een must als je regelmatig bakt! Ik gebruik dit recept als basis voor bijna alle toeven op cupcakes en ook veel taartvullingen hebben deze crème als basis. Dit recept is heel eenvoudig te maken en al zit er boter in, dit proef je niet terug. Ik hou namelijk helemaal niet van crèmes waarin je de boter overduidelijk proeft. Echt een aanrader dus deze vanillecrème.
Als je cupcakes maakt met dit recept zul je zo’n 16-20 toeven kunnen spuiten. Een taart van 20 centimeter kun je hier twee keer rijkelijk mee vullen.
Ingrediënten
45 gram bloem
240 ml melk
200 gram roomboter (ongezouten)
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
Bereiding
Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt draai je het vuur lager.
Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg. Je kunt dit controleren door een houten prikker in het mengsel te steken, deze blijft rechtop staan als het mengsel goed is. Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Terwijl het mengsel staat af te koelen klop je in een andere kom de boter luchtig. Voeg dan de poedersuiker en het vanille extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen.
Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door. Zet de kom dan weer in de koelkast, ongeveer een half uur. Daarna is je vanillecrème klaar voor gebruik!

Meer zien? Op m'n pagina deel ik mijn creaties, how to's en mijn favoriete recepten! & sinds kort vogel voederTAARTEN!
www.facebook.com/EllCake

3

Re: spoedvraagje bbr van dr oetker

volgens mij klopt het wel want zowel melk als slagroom zijn dikker dan water en volgens mij heb ik het ook al eens gemaakt zoals op je verpakking en nog nooit iets gekregen wat niet lekker was

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

4

Re: spoedvraagje bbr van dr oetker

Ik doe het ook altijd zoals het staat op de verpakking. Komt dan helemaal goed!

5

Re: spoedvraagje bbr van dr oetker

Klopt wel hoor!!
Ik doe het ook altijd zo en hij wordt gewoon heerlijk :Y  :Y

Succes met de taart en een fijne dag morgen.

Groetjes Gerien

6

Re: spoedvraagje bbr van dr oetker

Dus écht zoveel vloeistof?! 
Als het hier een paar keer gezegd wordt, dan moet het gewoon kloppen.
GEwoon proberen dus.  :)
(hopelijk lukt het echt, want er komen boerenjongensrozijntjes op, en die vind ik beslist niet lekker zonder een laagje bbr hoor )

7

Re: spoedvraagje bbr van dr oetker

Ik heb hem dit weekend gemaakt, vond het ook erg veel vocht en heb 300 ml water en de slagroom gedaan, was een mooie stevige heerlijke crème.....

Ontzettend bedankt voor alle inspiratie!

8

Re: spoedvraagje bbr van dr oetker

Het klopt wel gewoon, is een beetje het equivalent van zogenaamde zwitserse room.
Zwitserse room maak je door banketbakkersroom met opgeklopte slagroom te mengen.
Het enige verschil met de romige variant van dokter oetker is dus dat je de slagroom er al gelijk bij doet en niet pas na het maken van de banketbakkersroom.

9

Re: spoedvraagje bbr van dr oetker

ja klopt gewoon hoor. slagroom is wel vocht, maar als je het opklopt niet meer ;)

10

Re: spoedvraagje bbr van dr oetker

Ell, 13.05, dank voor je recept. Klinkt heerlijk, ga ik uitproberen!

11

Re: spoedvraagje bbr van dr oetker

Heb het gedaan!

vond er eigenlijk niet zo heel veel smaak aan. We hebben er nog maar een zakje vanillesuiker bij gedaan.

Maar.... het is in ieder geval toch een stevige massa geworden, dus wat dat betreft ging het inderdaad goed.

Zal morgen een foto plaatsen van de taart.


Bedankt voor alle tips!