1

Onderwerp: bekleden met witte fondant

Deze week ga ik een taart bakken bekleed met witte fondant. Ik heb expres gekozen voor gewone biscuitmix (geen choco) en botercreme om af te smeren (ook 'wit' dus). Maar ik ben toch bang dat dat wit straks een beetje doorschijnt of zo of dat schoonheidsfoutjes beter te zien zijn.
Iemand hier ervaring mee of tips ervoor?

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

2

Re: bekleden met witte fondant

Ik zou met een relatief dikke laag afsmeren en evt ook een wat dikkere laag fondant gebruik.

Re: bekleden met witte fondant

Niet te dun bekleden is mijn tip.
Ik gebruik altijd de oranje ring van Wilton voor om mijn rolstok.
Ik heb bij onze bruidstaart zelf ook met wit bekleed en zelf choco biscuit ook met wit bekleed en er kwam niets door heen.

https://sphotos-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/560154_212861308860499_2040354299_n.jpg

Succes!

Het gaat niet om de weg die je inslaat,maar het spoor dat je nalaat.

4

Re: bekleden met witte fondant

Fondant schijnt niet door, marsepein doet dat juist wel bij lichte kleuren.
Bij wit juist met lichtbruin (kleur van het biscuit) afsmeren, dan schijnt het het minste door (idee van huidskleurig ondergoed onder een wit bloesje :) )

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties